NPO 3 komt met themaweken over voedsel

De televisiezender NPO 3 staat vanaf 17 mei 5 weken lang in het teken van voedsel. Iedere dinsdag- en donderdagavond zijn o.a. een kookshow, speciale afleveringen van de Keuringsdienst van Waarde en allerlei documentaires te zien. De kookshow Chef in je oor van AVROTROS  werkt volgens het principe dat de kookspecialisten op afstand instructies doorgeven aan BN-ers die de keuken induiken.

Het KRO-NCRV-programma Broodje Gezond gaat over zin en onzin rond voeding en gezondheid. De zogenoemde FOOD-dinsdagen worden afgesloten met documentaires over eten. Jimmy Dohery en Kate Quilton kijken dinsdag 17 mei in verschillende landen wat mensen eten en hoeveel mensen obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes hebben.

Vlees
Op de FOOD-donderdag is wekelijks de Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) aan de beurt. Centrale vraag is steeds hoe we gaan zorgen dat er in de toekomst genoeg voedsel is voor de alsmaar groeiende wereldbevolking. Hierna is elke week een documentaire te zien. Op 19 mei wordt op zoek gegaan naar argumenten om van vleesverslaving af te komen.

Direct na de uitzending wordt live nagepraat met bekende vleesetende Nederlanders. Dat is tegelijkertijd de aftrap voor een Challenge om 14 dagen bewust en minder vlees te eten. Kijkers kunnen ook een online test doen om erachter te komen of ze een light-, medium- of heavy-user van vlees zijn. (foto pers.npo.nl)
http://www.npo.nl/npo3/foodweken-op-npo-3?ns_source=npo-shortener&ns_linkname=food

Bron: NPO

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*