NOS zet met Dudokconcert televisiegeschiedenis centraal

Op 14 juli is het Raadhuis Hilversum decor van het Dudokconcert. Hiermee eindigt het Dudokjaar, een initiatief van de gemeente Hilversum om de architect te eren wiens gebouwen nog altijd een belangrijk onderdeel van de mediastad zijn. In dit concert staat de televisiegeschiedenis centraal. De registratie van het concert wordt twee dagen later door NOS uitgezonden op NPO 1. Paul de Leeuw neemt de presentatie voor zijn rekening.

Met het feestelijke Dudok Vijverconcert wordt de omroepgeschiedenis in muziek en beeld gevangen. De muziek komt voor rekening van drie generaties artiesten: Karin Bloemen, Giovanca en Brace. Onder begeleiding van het Metropole Orkest brengen ze tv-tunes ten gehore, terwijl het Raadhuis dient als decor en projectiescherm waarop bijzondere televisiefragmenten te zien zijn, zoals de maanlanding alsook legendarische programma’s en sportmomenten.

De architect Willem Dudok (1884-1974) was vanaf 1915 tot aan zijn pensioen achtereenvolgens directeur van de afdeling Publieke Werken en gemeentelijk architect van Hilversum. Daarom heeft die gemeente de hoogste dichtheid aan Dudokgebouwen van Nederland. In totaal maakte hij 75 ontwerpen, waarvan vooral het Raadhuis wereldfaam verwierf.

Dudokconcert
Zaterdag 16 juli, 21.19-22.19 uur, NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*