NOS heeft 1 miljoen Twittervolgers; 49% zijn ‘bots’

Sinds gisteren heeft het NOS-Twitteraccount 1 miljoen volgers. Uit eigen onderzoek blijkt echter dat een groot deel daarvan nepvolgers (bots) zijn.

Op 4 juli 2007 werd een nieuwsfeit uit de Tour de France aangegrepen om voor het eerst via dit nieuwe medium iets te delen via het NOS-twitteraccount.

Twitter heeft steeds minder jonge gebruikers. De gemiddelde Twitter-gebruiker is tegenwoordig man, tussen de 20 en 40 jaar oud en hoogopgeleid en daarmee is dit social medium zeker geen afspiegeling van de samenleving. Momenteel hebben 2,85 miljoen Nederlanders de Twitter-app, waarvan 1,1 miljoen gebruikers de app dagelijks, en 1,8 miljoen gebruikers wekelijks gebruiken.

Twitter groeit als platform niet meer, terwijl het NOS Twitteraccount nog wel een groei in volgers laat zien. Door het grote aantal nepaccounts maakt de NOS geen feest van hun record.

NOS: “Een analyse van het NOS-Twitteraccount via de website Twopcharts.com leert dat van de 75.000 meest recente volgers van @NOS er slechts 5,6 procent echt actief is. Dit zijn accounts die actief berichten plaatsen. Dit leidt de website af uit een steekproef met 2.972 accounts uit die 75.000 meest recente volgers. Wat dat zegt over de totale populatie van de volgers van het NOS-Twitteraccount is lastig te zeggen, al kun je ervan uit gaan dat van de totale 1 miljoen volgers een aanzienlijk deel bots of inactief zijn. Volgens de website Twitteraudit.com is 49 procent van onze volgers echt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*