Nominaties Online Radio Awards 2019 bekend

Vanochtend zijn in Jeroen van Inkel’s ochtendshow ‘Je Dag is Goed’ (NPO Radio 5) de nominaties voor de Online Radio Awards 2019 bekend gemaakt. 

Met de Online Radio Awards, een initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl, worden voor de tweede maal in de Nederlandse radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor online radiomakers en podcasters. In de stemperiode zijn er totaal 31.289 stemmen binnengekomen. Het online station, podcast en presentator met het meeste aantal publieksstemmen zijn genomineerd.

NOMINATIES ONLINE STATION:
• 192 Radio
• 40UP Radio
Grand Prix Radio
KINK
Olympia Radio

  NOMINATIES BESTE PODCAST:
 F1 aan tafel
Man Man Man, de podcast
Trust Nobody
De Krokante Leesmap
Echte Jan

NOMINATIES BESTE PRESENTATOR:
• Chris Bergström (Man Man Man, de podcast)
• Michiel Veenstra (KINK/ D-Tales/ Michiel Met)
• Olav Mol (Grand Prix Radio)
• Domien Verschuuren (Man Man Man, de podcast)
• Tim op het Broek (KINK) 

Wildcard
De jury deelt dit jaar één wildcard uit. De wildcard gaat naar Kyra Kay van de Watering van jongerenplatform ZTACK. In de categorie Beste Presentator dingt dit talent mee naar een award. 

Jury
Uit de bovenstaande genomineerden kiest de jury de uiteindelijke winnaar. De vakprijs voor Online Radio Ambassadeur wordt geheel door de jury bepaald.

De jury van de Online Radio Awards 2019 bestaat uit:
• Pierre Papa (Radiocoach)
• Richard Otto (eigenaar Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)
• Peter Contant (uitgever Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
• Isabelle Brinkman (stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF)
• Erik de Zwart (voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
• Amber Brantsen (nieuwslezer, presentatrice en radiomaakster)
• Vincent Bijlo (oa cabaretier, podcaster en radio columnist)

Peter Contant (voorzitter verenigde-Online Radiostations): “Uit recent onderzoek van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) en GfK blijkt dat het online luisteren steeds populairder begint te worden. Dit is ook te zien in het aantal stemmen dat bij deze editie ruim is verdubbeld.”

Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): “De genomineerde online stations, podcasts en presentatoren hebben op hun specifieke terrein grote kwaliteiten, die zijn herkend door het publiek. De nominaties laten ook goed zien hoe divers het Nederlandse online radio- en podcastlandschap is. Voor de jury de zware taak om een definitieve keuze te maken wie de winnaars worden.”

Uitreiking Online Radio Awards
Het event voor online radio en podcast vindt plaats in Beeld en Geluid op woensdagmiddag 9 oktober tijdens de Dutch Media Week, het mediafestival van Nederland dat georganiseerd wordt van 4 t/m 13 oktober. De presentatie van de Online Radio Awards is in handen van Jeroen Nieuwenhuize. Voorafgaand aan de Awardshow wordt er het congres ‘Online Radio Day’ over online radio en podcasting georganiseerd. Fabienne de Vries zal het dagprogramma van presenteren. 

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.onlineradioawards.nl

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. 40UP Radio op shortlist Online Radio Awards! – 40UP Radio – het internet radio station voor non-stop muziek voor en door muziekliefhebbers.
  2. Podpraat #132 - verhuis je met me mee? - Podpraat
  3. De Online Radio Awards 2020 – 40UP Radio – het internet radio station voor non-stop muziek voor en door muziekliefhebbers.
  4. Podpraat #132 - verhuis je met me mee? - Marco Raaphorst

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*