NLO zet mobiel in voor radioluistergedrag

Vanaf deze maand kunnen respondenten van het Nationaal LuisterOnderzoek. (NLO) hun radioluistergedrag ook invullen op een smartphone of tablet. Deze nieuwe optie is bedoeld om het voor respondenten nog eenvoudiger te maken om hun radioluistergedrag bij te houden. Het moet ook een kwalitatieve impuls aan het luisteronderzoek geven. 

Respondenten kunnen gedurende hun invulweek alle verschillende invulmogelijkheden gebruiken en continu switchen tussen pc, laptop, smartphone en tablet, terwijl hun gegevens behouden blijven. Aan deze invoering van mobiel invullen is een testperiode voorafgegaan, in nauwe samenwerking met GfK. Hieruit is gebleken dat de extra invulmethode via smartphone/tablet leidt tot een kwalitatieve verbetering van het Nationaal LuisterOnderzoek. Belangrijkste voordeel is een hogere respons, waardoor de kwaliteit van de steekproef verder verbetert. Daarnaast wordt het radioluistergedrag dichter op het luistermoment ingevuld. Tegelijkertijd blijkt er geen verschil te bestaan in het goed kunnen vinden van alle zenders op smartphone/tablet versus pc/laptop.

Nicole Engels (directeur NLO): “Nederland is het eerste land in Europa dat respondenten de mogelijkheid biedt hun radioluistergedrag in te vullen via een smartphone/tablet. Vooral de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid te kunnen switchen tussen devices is een groot voordeel voor respondenten en biedt hen optimale flexibiliteit om hun luistergedrag in te vullen”. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*