Nina Hiddema nieuw lid raad van toezicht NLPO

Nina Hiddema is per 8 december 2023 benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Nina Hiddema volgt Pedro van Looij op. 

Hiddema is momenteel werkzaam als directeur-bestuurder bij de Nederlandse Reisopera. Eerder bekleedde zij bestuurs- en managementfuncties bij onder meer Omrop Fryslân en RTV Drenthe en was zij jarenlang als programmamaker betrokken bij verschillende landelijke omroepen en producenten. 

Nina Hiddema: “Voor mij is journalistiek een verbinder in de samenleving en onontbeerlijk om het soms gepolariseerde debat van duiding en nuance te voorzien. Ik vind het belangrijk dat er een fijnmazig journalistiek netwerk in Nederland is, landelijk, regionaal en lokaal. Daarin nemen de lokale publieke omroepen juist door de herkenbaarheid een bijzondere plaats in.”

Paul Luijten, voorzitter raad van toezicht: “Met de komst van Nina Hiddema krijgt de raad van toezicht een ervaren toezichthouder. Ze brengt bovendien veel kennis mee op het terrein van de journalistiek, zowel inhoudelijk als bestuurlijk en organisatorisch.” 

De overige leden van de raad van toezicht zijn: Paul Luijten (Associate Director Hill + Knowlton Strategies), Jan Hoek (Adviseur/Toezichthouder), Andra Leurdijk (Programmamanager Governance bij Cultuur+Ondernemen) en Marianne Schuurmans-Wijdeven (Burgemeester Haarlemmermeer).
Over NLPO
De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) is het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland. De stichting ondersteunt lokale publieke omroepen op diverse terreinen om de sector verder te professionaliseren en om de kwaliteit van de producties van lokale omroepen te verbeteren, zodat zij op het gebied van onder andere journalistieke kwaliteit kunnen voldoen aan de wettelijke eisen van een Lokaal Toereikend Media-Aanbod.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*