Nieuwe televisieprijs De TV Knollen zet slechtste programma’s in de spotlights

Op dinsdag 8 oktober, een dag voor de prestigieuze Televizier Ring, reikt omroepplatform Spreekbuis dit jaar voor het eerst De TV Knollen uit.

Deze nieuwe Nederlandse televisieprijzen zijn een afgeleide van De Loden Leeuw (voor slechtste reclame) en de internationale Razzie Awards voor slechtste film.

De TV Knollen worden in de volgende categorieën uitgereikt: Juryprijs slechtste tv-programma, Publieksprijs slechtste TV-programma en TV-blunder van het Jaar over het tv-seizoen 2018/2019.

De jury van De TV Knollen 2019 bestaat uit:

o Richard Otto (uitgever Spreekbuis): ‘Dit ludieke prijzenfestival laat zien, dat programma’s die eigenlijk niet op de televisie horen, toch nog kans maken op een prijs.’

o Vincent Bijlo (columnist en cabaretier): ‘Mooi dat er eindelijk prijzen zijn voor televisieprogramma’s die niet om aan te zien zijn.’

o Maarten Hafkamp (mediajournalist oa Adformatie): ‘Iemand moet het doen als Angela de Jong niet in de jury wil’.’

Kanshebbers zijn onder andere VTBL, Celebrity Call Center, Love Island, House of Talent, JENSEN! 6 Inside, DanceSing, Caveman, RTL Latenight en Zomer met Art.

Tot 1 oktober 2019 kan de tv-kijker voor de publieksprijs haar ‘favoriet’ inzenden naar tvknollen@spreekbuis.nl Het meest ingezonden tv-programma wint de publieksprijs.

Over Spreekbuis
Het blad Spreek’buis ontstond in 1946, aanvankelijk onder de titel De omroeper 50 jaar geleden (in 1969) werd de naam door toenmalig eindredacteur Frits Bom veranderd in Spreek’buis om in 2014 door te gaan onder Spreekbuis.nl. Naast De TV Knollen is Spreekbuis.nl (mede) initiator van onder andere de Online Radio Awards, #RADIO100 en de Nachtwacht Award.

5 Comments

  1. o Vincent Bijlo (columnist en cabaretier): ‘Mooi dat er eindelijk prijzen zijn voor televisieprogramma’s die niet om aan te zien zijn.’
    En dat zegt een blinde. Zucht.

      • Is het niet een beetje een blijk van DECADENTIE, dat we nu ook al voor wanproducten een doos met watten klaar gaan zetten? HUMOR kan soms zo flauw of melig zijn, dat het toch weer leuk wordt. Maar smakeloosheid, walgelijkheid, beunhazerij, miskleunen, klunzigheid zouden we toch moeten mijden als een mijnenveld? Of willen we een “dialectische discussie” voeren over de kwestie of kwaliteit alleen maar duidelijk wordt, als er kwal- & kwakvertoon tegenover staat? Ik suggereer een betere bestemming voor zendtijd. Besteed meer aandacht aan wat ik noem “ABC”-gevallen: programma’s, die aanvankelijk heel absurd, bizar en controversieel overkwamen, maar geleidelijk toch publieke waardering verwierven en veroverden. Ik denk aan Barend Servet, Sjef van Oekel, Jiskefet, Borath (radio), Radio Bergeijck. Wel allemaal VPRO toevallig, maar ver van de (b)analiteiten verwijderd, waar types als Jan Roos zich mee bezighouden …

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*