Serie over de beginjaren van TV

Omroep Max start vanaf 16 maart met de Nederlandse tv-serie: ‘Goedenavond, Dames en Heren’. Deze 8-delige muzikale dramaserie met oa Loes Luca, Anne Wil Blankers en Huub Stapel speelt zich af in de eerste helft van de jaren ’60, waarin televisie een steeds grotere invloed krijgt op het dagelijks leven.

Over de serie Anton en Els van Dijk hebben een kapperszaak in Hilversum. Hun dochters Ietje en Eef  worden door Antons broer – omroepdirecteur Peter van Dijk – gevraagd om auditie te doen voor televisieomroepster. Waar voor de ene dochter een venster op een spannende en nieuwe wereld wordt geopend, breekt voor de andere dochter een tijd van persoonlijke tragedies en ingrijpende veranderingen aan. De omroep bestaat 12½ jaar en Peter wil dit groots vieren. Het is tevens een aanleiding om in het verleden gemaakte fouten te herstellen. Hiermee gooit hij niet alleen zijn eigen leven overhoop, maar ook dat van het eens beroemde maar inmiddels gebrouilleerde zangduo Benno en Will, waarvan hij jaren geleden de manager van was. Lukt het Peter om het duo weer voor de camera’s te krijgen? En wat voor een gevolgen hebben de onorthodoxe keuzes van Ietje en Eef op hun familie?

MAX-directeur Jan Slagter: “Dat we weer zo’n cast bij elkaar hebben kunnen krijgen, is fantastisch. Tel daar bij op dat Goedenavond, Dames en Heren gemaakt wordt door een vertrouwde crew en weer vol zit met prachtige liedjes en u begrijpt hoe trots ik ben. Ik heb hoge verwachtingen voor deze waardige opvolger van Moeder, ik wil bij de Revue.” 

Het scenario is geschreven door Jean van de Velde en de regie is in handen van Rita Horst. Producenten zijn Job Gosschalk en Alain de Levita.

MAX: Goedenavond, Dames en Heren 
Vanaf 16 maart 2015 op NPO 1 

www.goedenavonddamesenheren.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*