Nieuwe podcast van VPRO Gids over internetgeschiedenis

In Backspace nemen Elja Looijestijn en Cecile Elffers je mee over de elektronische snelweg naar de tijd van langzame verbindingen en snel geld.

Ze duiken in de geschiedenis van de Nederlandse sites Marktplaats, Ilse, Lexa en CU2, en spreken de mensen achter en voor de schermen.
De gemiddelde Nederlander is bijna vijf uur per dag online. Toch is het nog maar kort geleden dat we, eind jaren 90, met een krakend modem onze eerste websites bezochten. Binnen een paar jaar gebruikten we het internet overal voor: om informatie op te zoeken, sociale en romantische contacten op te doen en spullen te verhandelen.

In Backspace nemen Elja Looijestijn en Cecile Elffers je mee over de elektronische snelweg naar de tijd van langzame verbindingen en snel geld. Ze duiken in de geschiedenis van de baanbrekende websites Marktplaats, Ilse, Lexa en CU2, en spreken de mensen achter en voor de schermen. Hoe zag Marktplaats eruit toen er nog seksadvertenties op stonden? Hoe ongemakkelijk was het om de liefde te vinden op het vroege internet? Wat kochten jonge internetondernemers van hun eerste miljoenen? En hoeveel glitterende gifjes konden pubers op hun eerste profielpagina kwijt? 

Luister hier de teaser

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*