Nieuwe podcast Harm Edens onderzoekt LHBTI+ emancipatie in Nederland

Op 17 maart aanstaande start de nieuwe podcast En ze leefden nog Gay en Gelukkig: Het sprookje van de LHBTI+ vrijheid in Nederland. In deze 18-delige podcast praat presentator Harm Edens met uiteenlopende LHBTI+’ers over hun levens en de stand van Nederland LHBTI-land. De LHBTI-beweging vierde onlangs 20 jaar openstelling van het burgerlijk huwelijk, 75 jaar COC en 50 jaar legalisering van homoseksualiteit. Tijd om eens te onderzoeken hoe het er nu werkelijk voor staat met de LHBTI-emancipatie.

Daartoe heeft Edens een-op-eengesprekken met LHBTI+’ers van alle leeftijden, ‘letters’ en achtergronden. De gesprekken gaan over hun levens, de positieve en negatieve aspecten van LHBTI+ zijn en wat er moet veranderen in Nederland om de positie van LHBTI+’ers te verbeteren. Om echt zichzelf te kunnen zijn in alle vrijheid. “Ik werd keer op keer geraakt door de openhartigheid en de levenslust op zoek naar die vrijheid”, aldus Edens.

In aflevering 1 praat Edens met de openlijk homoseksuele militair arts Mohan Verstegen. Hij ervaart de spagaat van een privéleven in een liberale stad als Amsterdam en werkzaam zijn in een conservatieve en macho-omgeving als de landmacht.

In de tweede aflevering gaat Edens in gesprek met de panseksuele Carline van Breugel. Haar relatie met een transman brengt behalve liefde ook nog steeds onbegrip en onveiligheid met zich mee.

Het afgelopen jaar werkte Edens samen met programmamaker Merel van den Meerendonk aan de podcast die zij in eigen beheer uitbrengen. Zij willen weten wat mensen in de LHBTI-gemeenschap bezighoudt en hoe vrij zij zich werkelijk voelen.

En ze leefden nog Gay en Gelukkig. Het sprookje van de LHBTI+ vrijheid in Nederland is vanaf 17 maart te vinden op Spotify, Apple Music, Google Podcasts en alle bekende platforms.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*