Nieuwe gasten College Tour bekend

Vanochtend maakte Twan Huys in het radioprogramma ‘Ekdom in de ochtend’ op NPO Radio 2 drie nieuwe gasten bekend van het nieuwe seizoen van College Tour. De overige drie gasten worden later vandaag bekendgemaakt op de Facebook-pagina van College Tour. Studenten kunnen zich aanmelden voor de opnamen op collegetour.ntr.nl/

Tom Dumoulin
2017 is het jaar van wielrenner Tom Dumoulin. Hij won de Giro d’Italia en werd wereldkampioen wielrennen tijdens de individuele tijdrit in het Noorse Bergen. En alsof het nog niet genoeg was, werd hij ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en tot Limburger van Verdienste. In College Tour blikt de vlinder van Maastricht terug op het meest succesvolle jaar van zijn carrière tot nu toe.

Opname: 28 november, Maastricht (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 1 december, 21.05 uur, NPO 2

Frans Lanting
Frans Lanting is een wereldberoemde natuurfotograaf. Hij werd geboren in Nederland, maar woont al jaren in het Amerikaanse Santa Cruz. Lanting reisde voor zijn werk de hele wereld rond en fotografeerde bijna alle dieren en natuurfenomenen die er bestaan. Als ambassadeur van WNF maakt Lanting zich hard voor de toekomst van onze planeet. Naar eigen zeggen werkt Lanting op het snijvlak van natuurfotografie, wetenschap, journalistiek en kunst. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften als National Geographic en in zijn eigen boeken. Zijn nieuwste boek ‘Into Africa’ verschijnt binnenkort.

Opname: vrijdag 27 oktober, Rotterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 10 november, 21.05 uur, NPO 2

Naomi Klein
Naomi Klein is een Canadese journaliste en activiste. Klein maakte in 1999 haar debuut met het boek ‘No Logo’. Het werd direct een wereldwijde bestseller en het boek kreeg als bijnaam ‘De Bijbel van de antiglobalisten’. Daarnaast schreef ze onder meer de boekenDe Shockdoctrine: de opkomst van het rampenkapitalisme(2007) enThis Changes Everything: Capitalism vs The Climate’ (2014). Over het laatste boek, ‘This Changes Everything’, maakte ze samen met haar man, filmmaker Avi Lewis, een gelijknamige documentaire. Deze zomer bracht Klein haar nieuwste boek ‘Nee is niet genoeg’ uit, waarin ze vertelt waarom Donald Trump in het Witte Huis volgens haar een gevaar is voor de wereld.

Opname: zaterdag 28 oktober, Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 17 november, 21.05 uur, NPO 2

De overige drie gasten
De laatste drie namen maken we vandaag bekend op www.facebook.com/CollegeTour door middel van een interactieve livestream. Van de drie gasten verschijnt een bedekte foto op onze Facebook-pagina. Door elke reactie of like verschijnt er een stukje van de foto van de gasten. Een tipje van de sluier: het gaat om een komiek, een artiest en een beroemde kok.

Over College Tour
In het NTR-programma College Tour interviewen studenten een gast onder leiding van presentator Twan Huys. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Uiteenlopende gasten uit binnen- en buitenland waren al te gast sinds de eerste uitzending in 2007. Onder hen bijvoorbeeld Bill Gates, Anouk, John Cleese, Ahmed Aboutaleb, Ed Sheeran, Louis Theroux, Herman Finkers, John Legend, Robbie Williams, Jane Goodall, Mark Rutte, Desmond Tutu, Ai Weiwei, Arjen Lubach, Mark Rutte, Malala Yousafzai, Whoopi Goldberg, Jochem Myjer, Louis van Gaal, Dan Brown en de Dalai Lama.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*