‘Nieuw STER-beleid duwt adverteerders naar Facebook en Google’

Ruud de Lange (Mediashare) verwacht dat door de forse prijsstijging van de STER veel adverteerders voor andere media gaan kiezen. De directeur van het grootste mediainkoopbureau van Nederland meldt in zijn Adformatie-column dat eerste berekeningen laten zien dat grote adverteerders flink de dupe zijn en een prijsstijging voor de kiezen krijgen die double digit is op radio en televisie.

Het nieuwe beleid houdt onder meer in dat de reguliere 15 procent bureaukorting vervalt en in de prijs wordt verwerkt. Volgens hem zullen door deze prijsbeleidswijziging niet de commerciële zenders maar vooral online video-partijen, zoals Youtube en Facebook, hiervan profiteren. Dit komt omdat juist deze partijen op gebied van online video-bereik momenteel hard groeien.

De nieuwe wijzigingen door de STER hebben direct invloed op mediabureaus, aangezien de 15% bureaukorting wordt afgeschaft en direct in de prijs verwerkt. Daarnaast vervallen de volumekortingen, wat ook direct een negatief effect heeft voor deze partijen.

Lees de hele blog op Adformatie.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*