Nieuw seizoen The Great British Bake Off bij MAX

MAX zendt seizoen 9 van The Great British Bake Off uit. Met presentatoren Noel Fielding en Sandi Toksvig en juryleden Paul Hollywood en Prue Leith. De Britse variant van Heel Holland Bakt is vanaf donderdag 13 juni wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 1. 

De populaire Britse tv-serie is terug met een nieuwe lading amateurbakkers, die elke week racen tegen de klok om een signatuuropdracht, een technische opdracht en een spektakelstuk te creëren. Allemaal proberen ze juryleden Paul Hollywood en Prue Leith te imponeren met hun vaardigheden en creativiteit. Kunnen ze omgaan met de druk? De hartelijke en gevatte presentatoren Noel Fielding en Sandi Toksvig helpen om de druk van de ketel te halen. 

Aflevering 1: Koekweek – 13 juni om 20.30 uur op NPO 1
De bakkers maken een signatuurkoekje, die over hen en een plaats in Groot-Brittannië moet gaan, daarna volgt een typisch Britse technische opdracht. En als laatste maken de kandidaten een indrukwekkend 3D-spektakelstuk. 

Aflevering 2: Taartweek – 20 juni om 20.30 uur op NPO 1
De elf overgebleven bakkers maken een signatuuropdracht, waar een hele menigte van kan eten, Prue’s technische opdracht en als spektakelstuk een stapeltaart met een band van chocolade. 

Aflevering 3: Broodweek – 27 juni om 20.30 uur op NPO 1
De tien bakkers hebben veel te bewijzen met een fruitige signatuurfavoriet, Pauls ongegiste knoflooknaanbroden en een gestapelde korovai; het ambitieuze spektakelstuk. 

Aflevering 4: Dessertweek – 4 juli om 20.30 uur op NPO 1
De bakkers moeten een schuimende signatuuropdracht creëren, een wiebelige technische opdracht en een complex chocoladespektakelstuk. 

Aflevering 5: Specerijenweek – 11 juli om 20.30 uur op NPO 1
Paul en Prue geven als signatuuropdracht een gembertaart; de theetijdklassieker. Ook is er een Arabische technische opdracht en als laatste een ingewikkeld spektakelstuk, namelijk een koekjeskroonluchter. 

Aflevering 6: Deegweek – 18 juli om 20.30 uur op NPO 1
Paul en Prue willen perfectie met hartige en zoete samosa’s, een klassieke Franse technische opdracht en een intimiderende majestueuze pastei die niet zou misstaan bij een banket. 

Aflevering 7: Veganweek – 1 augustus om 20.30 uur op NPO 1
Het is een unicum voor The Great British Bake Off: veganweek. De bakkers maken een signatuuropdracht met hartig deeg maar zonder boter, een schuimende technische opdracht en een riskant maar imposant spektakelstuk. 

Aflevering 8: Deense week – 8 augustus om 20.30 uur op NPO 1
In de Deense week is de signatuuropdracht een Smørrebrød, de technische opdracht veertien Æbleskiver en het deegspektakelstuk een kagemand of kagekone; een traditionele Deense verjaardagstaart. 

Aflevering 9: Patisserieweek – de halve finale – 15 augustus om 20.30 uur op NPO 1
De overgebleven bakkers zijn nog maar drie patisserie-opdrachten verwijderd van de belangrijkste dag in hun bakleven; 24 madeleines, een Torta Setteveli en een Parijse etalage met 36 gebakjes. 

Aflevering 10: De finaleweek – 22 augustus om 20.30 uur op NPO 1
Paul en Prue delen de drie laatste opdrachten uit; twee soorten mooi geglaceerde donuts, zes pitabroodjes met drie dipsauzen en een complex, gelaagd én eetbaar dessertlandschap. 

The Great British Bake Off – seizoen 9
Vanaf 13 juni wekelijks om 20.30 uur op NPO 1
Let op: geen uitzending op 25 juli
Presentatie: Noel Fielding en Sandi Toksvig
Jury: Paul Hollywood en Prue Leith

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*