Nieuw online TV-programma over jagen in Nederland: “NL Jaagt”

NL Jaagt is een online TV programma dat zich primair op jagers in Nederland richt. Daarnaast is het format zo opgebouwd dat het ook interessant is voor alle mensen die interesse hebben in alles dat met jacht en het pure buitenleven te maken heeft. De eerste aflevering wordt op vrijdag 26 augustus om 11.00 uur in de stand van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging op de beurs Jacht & Buitenleven gelanceerd.

Door de ogen van de jager
Nederland kent een lange jachtgeschiedenis en al tien jaar op rij bestaat ongeveer de helft van de cursisten van de jachtopleiding uit mannen en vrouwen die jonger zijn dan 36 jaar. Dit laat zien dat er behoefte is aan een online TV-programma over de jacht in Nederland.

In het programma NL Jaagt wordt dan ook ingezoomd op de mens achter de jacht: praten over de jacht maakt emoties los, brengt mooie herinneringen boven, brengt mensen bij elkaar. NL Jaagt kijkt door de ogen van de jager naar maatschappelijke ontwikkelingen en maakt dit op authentieke manier bespreekbaar. Origineel, eerlijk, zoals het is. Dat brengt ZOOKA BROADCASTING in beeld.

Redactioneel onafhankelijk
NL jaagt is een redactioneel onafhankelijk programma en gaat over de passie & de praktijk van het jagen in al haar facetten: jacht op kleine en grote wildsoorten, beheers- en beschermingsjacht zowel in Nederland als daarbuiten. Natuurlijk is er ook aandacht voor het trainen en de praktijk van jachthonden. Thema’s als regelgeving, verkeersveiligheid, eten uit de natuur, bejagingstechnieken en vliegveiligheid komen aan bod. Het productieteam van NL Jaagt gaat op jachtbeurzen in binnen- en buitenland op zoek naar de laatste ontwikkelingen en nieuws op het gebied van geweren en munitie, kijkers, kleding, schoeisel en jachtreizen.

NL Jaagt geeft authentiek inzicht in de passie van de jagers: de voorbereidingen van de jacht, de tijdsbesteding binnen en buiten het jachtveld, het inzicht in flora en fauna, het delen van kennis, avonturen, vriendenverhalen en tradities van jachtfamilies.

Ook het toenemend aantal vrouwelijke jagers, de beginnende jagers en de eerder genoemde jachtfamilies komen in beeld. Zij spreken over hun jachttradities, beweegredenen en reacties van vrienden en anderen in hun omgeving als het over jacht gaat.

Elke aflevering van NL Jaagt duurt zo’n 25 minuten en wordt primair verspreid via YouTube. Per jaar zullen er minimaal 12 reguliere afleveringen verschijnen. Tussentijds wordt via social media extra beeldmateriaal gedeeld.

Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging is mediapartner

De Jagersvereniging is mediapartner van NL Jaagt. Als grootste belangenbehartiger van jagers en wildbeheereenheden in Nederland ziet zij het als haar taak om haar leden van nieuwe ontwikkelingen en inzichten op de hoogte te brengen. Een online TV-programma dat voor iedere jager toegankelijk is, is daarbij een goed middel. Daarnaast vindt de Jagersvereniging het belangrijk dat er over jagen in Nederland een correct en informatief beeld afgegeven wordt.

Lancering op Jacht & Buitenleven
NL Jaagt werd vorige week vrijdag gelanceerd tijdens de beurs Jacht & Buitenleven op Landgoed Velder te Liempde. Jacht & Buitenleven is het jaarlijkse landelijke evenement voor jagers & buitenlui en trekt zo’n 10.000 bezoekers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*