Nieuw luistercijferrecord voor Sterren NL Radio

Sterren NL Radio heeft afgelopen week een nieuw luistercijferrecord behaald. De radiozender werd door 388.000 mensen aangezet, wat resulteerde in een luistertijdaandeel van 0,9%. Nooit eerder luisterden zoveel Nederlanders naar het volkse themakanaal van AVROTROS en NPO.

Het recordcijfer komt mede door de Nederlandstalige Top 1000 die van maandag tot en met vrijdag werd uitgezonden door AVROTROS op NPO Sterren NL Radio. In die lijst stond ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker op nummer 1. De top 3 werd compleet gemaakt door ‘Kleine Jongen’ van André Hazes op nummer 2 en ‘Zwevend Naar ’t Geluk’ van Jannes op nummer 3. De presentatie van de Nederlandstalige Top 1000 was in handen van Marcel de Vries, Corné Klijn, Emilie Sleven en Jan Paparazzi.

Joost Strootman, eindredacteur bij AVROTROS van Sterren NL, is erg blij met het luistercijferrecord. “Ik ben heel trots op deze cijfers. Het team van Sterren NL werkt erg hard en de waardering van de luisteraar is een prachtige beloning. Hoewel het luistertijdaandeel per week soms wat op en neer golft, is er over het geheel een stijgende lijn te zien in onze beluistering. Ook online doet Sterren NL het erg goed, waarbij recent de mijlpaal van 200.000 YouTube-abonnees werd behaald. Steeds meer mensen kiezen voor de ‘nummer 1 in Nederlandstalige muziek’ en dat is fantastisch.”

Sterren NL
Sterren NL is hét toonaangevende multimediale platform van AVROTROS en NPO, gericht op Nederlandse muziek en (gevestigde en aankomende) artiesten in het populaire en volkse genre. Het platform bestaat uit een radiostation, een app met bijbehorende website, zendtijd op televisie én een grote online social community. NPO Sterren NL heeft als missie om, als bewaker van de schatkamer van de Nederlandse muziek, dit belangrijke en populaire onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur uit te lichten, te archiveren en te promoten. Sterren NL Radio is te beluisteren via DAB+ en nposterren.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*