Nieuw kijkcijferrecord Fox Sports door Ajax-Feyenoord

De wedstrijd Ajax – Feyenoord heeft op FOX Sports Eredivisie zondag gemiddeld 869.000 kijkers getrokken. Het is daarmee de best bekeken wedstrijd ooit op FOX Sports Eredivisie.

Tijdens Feyenoord – PSV op 26 februari van dit jaar werd het vorige record gevestigd. Toen stemden 826.000 kijkers af op de Eredivisie-topper.

Gisteren keken er gemiddeld 749.000 voetballiefhebbers naar Ajax – Feyenoord op FOX Sports Eredivisie 1. Op FOX Sports Eredivisie 5, waar tevens een uitgebreide voor- en nabeschouwing was te zien, keken er tegelijkertijd gemiddeld nog eens 120.000.

FOX Sports GO
Via FOX Sports GO, de service waarmee abonnees ook live kunnen kijken via online of mobiel, keken er nog eens 50.000 unieke mensen.

De kijkcijfers van Stichting KijkOnderzoek houden geen rekening met kijkers die buitenshuis kijken, bijvoorbeeld in de horeca. Zo verzamelden zich gisterenmiddag alleen al op het stadhuisplein in Rotterdam duizenden supporters om de Klassieker live te volgen op FOX Sports Eredivisie.

Het kijkcijferrecord is nu al voor de derde keer dit seizoen verbroken. Dit geeft blijk van de voortdurende groei in beschikbaarheid van FOX Sports Eredivisie in de Nederlandse huishoudens. De live tv-zender van het Eredivisie voetbal introduceerde afgelopen zomer met succes een nieuw samenwerkingsmodel met veertien tv-aanbieders zoals KPN, Caiway en Delta. Sindsdien profiteert de consument van aanzienlijk lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie en is de beschikbaarheid in de huishoudens fors gegroeid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*