Nieuw EO tv-experiment ‘Rot op met je religie’

In ‘Rot op met je religie’ wonen een jood, een moslim, twee christenen en twee atheïsten met elkaar in één huis. Alle zes hebben ze een zeer uitgesproken mening over religie. Twee weken lang trekken ze samen op en gaan ze de confrontatie aan met elkaars diepste overtuigingen. Daarbij loopt de spanning op.

Presentator Kefah Allush: “Meer dan presentator was ik de gastheer of gespreksleider en soms zelfs scheidsrechter. Het samen wonen en optrekken met z’n zessen maakte veel los bij de deelnemers. Rot op met je religie werd een bijzonder experiment dat heel indringend laat zien wat religiestress bij mensen teweeg kan brengen.”

In Rot op met je religie staat het onderwerp religiestress centraal. Dat is de mate van spanning die kan bestaan tussen gelovigen en mensen die niet geloven of iets anders geloven. Onderzoeksbureau Motivaction deed in opdracht van de EO een onderzoek naar de mate van religiestress in Nederland. Hiermee wordt voor het eerst inzichtelijk of gelovigen en ongelovigen daadwerkelijk last van elkaar hebben. En hoeveel ruimte er is voor religie in een tijd van secularisering. De onderzoeksresultaten worden in de week van 9 januari gepresenteerd.

Vanaf maandag 16 januari een week lang elke werkdag, 21.10 uur, NPO2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*