Nieuw bij Omroep MAX: Hoe word ik 100

Maar liefst vijf miljoen Nederlanders lijden aan welvaartsziektes. Vanaf woensdag 9 november om 21.20 uur op NPO 1 gaan in het nieuwe MAX-programma Hoe word ik 100 zes van hen de strijd aan tegen hun diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht of stress. In vijf maanden tijd proberen de deelnemers onder begeleiding van een medisch team van hun aandoeningen én hun medicatie af te komen. Hoe? Door simpelweg gezond te leven.

In aflevering één maken de eerste vier deelnemers van Hoe word ik 100 zich klaar voor hun nieuwe leven. De voormalig accountmanagerJohn (61), heeft een evenwichtsstoornis en diabetes type 2. Ook Lesley (47), dé André Hazes-imitator, heeft diabetes. Bovendien is hij hartpatiënt. Marianne (52) is van beroep wijkziekenverzorgende, heeft net als John en Lesley last van overgewicht, een te hoog cholesterolgehalte en een te hoge bloeddruk. Ook Caroline (55), eigenares van een adviesbureau in organisatieontwikkeling, lijdt aan deze kwalen en heeft door de stress, waaronder zij gebukt gaat, zelfs hartkrampen.

Over Hoe word ik 100
Net zoals ruim vijf miljoen andere Nederlanders lijden Caroline (55), Marianne (52), Ria (61), Gelein (66), John (61) en Lesley (47) aan welvaartsziektes als diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en stress. Het doel is om honderd te worden, maar hun ziektes kunnen fataal zijn. De deelnemers proberen in vijf maanden, onder begeleiding van een medisch team, van hun aandoeningen én medicatie af te komen door simpelweg gezond te leven.

Hoe word ik 100
6 afleveringen
Vanaf woensdag 9 november
Om 21.20 uur op NPO 1
#HWI100

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*