Nieuw bij NEP: Flypack 2 landt goed bij Defqon.1

Hij kan probleemloos naar iedere gewenste locatie worden vervoerd en zelfs makkelijk mee in het vliegtuig. Deze compacte en complete mobiele regieset in flightcases heet niet voor niets: Flypack 2”, zegt Alain Dikken, Solutions Consultant bij NEP. De Flypack 2 werd afgelopen weekend op dancefestival Defqon.1, georganiseerd door Q-dance, succesvol gelanceerd. Voor locaties waar geen connectiviteit is met NEP’s datacenter op het Media Park (Centralized Production Platform) of waar regiewagens moeilijk kunnen komen, is deze kostenefficiënte oplossing bedacht: een mobiele regieset die ook stand-alone kan draaien en meercamera-events in UHD kan registreren.

In nauwe samenspraak met regisseurs en festivalproducers ontwikkelde Dikken en zijn team deze Flypack 2 (FP2), speciaal geschikt voor UHD-registratie op evenementen. Tijdens de doorlooptijd van een half jaar, werd de set op detailniveau gefinetuned en op de praktijk ingericht: van lenskeuze tot zichtbaarheid van audio in het scherm. Of die logische plek voor de intercom.

Dikken: “Op festivals zitten onze beeld-, geluid- en schakeltechnici vaak in een Portocabin met een drie- of vierkoppige crew. Naast ons paradepaardje, de UHD 2 regiewagen waaraan we tot 24 camera’s kunnen koppelen, kunnen we nu ook met de Flypack 2 inspelen op de groeiende vraag van onder meer dancefestivalorganisaties om meer content in UHD te registreren. Ook omdat wereldwijd veel fans meekijken en die UHD-registratie er in de livestream heel vet uitziet. Zo kunnen regisseurs mooie aftermovies maken. Want: die meekijkers van nu, zijn wellicht de festivalbezoekers van volgend jaar!

Naast de Flypack 2 werd op Defqon.1 ook de Flypack 1 en de UHD 2 ingezet om liefst vier stages live te registreren. Met de regiewagen NL4 werd het studioprogramma geregistreerd. Het Content Distribution Network (CDN) van NEP verzorgde uiteindelijk de live streams van het event.

Klant centraal

Dikken: “Hier was vanuit de markt steeds meer vraag naar. Ook internationaal. We kunnen deze high-end mobiele regieset in een half uur op locatie opbouwen. In onze werkwijze staat de opdrachtgever altijd centraal, waarbij NEP technologisch en inhoudelijk inspeelt op hoogwaardige kwaliteitswensen voor livestreamregistratie in UHD, in dit geval specifiek op moeilijk bereikbare locaties of op plekken waar geen of beperkte connectiviteit is. Bij Defqon.1 waren er zes camera’s gekoppeld aan de FP2 die vanuit de UHD 2 op anderhalve kilometer afstand fysiek werden bediend. Uiteraard kan de FP2 ook volledig standalone draaien.”

De FP2 kan 20 bronnen verwerken en is geschikt voor opnamen in 4K, UHD tot 60p. Aan de FP2 kan elke type camera – van standaard broadcastcamera’s tot cinematografische camera’s – worden gekoppeld waarbij verschillende combinaties mogelijk zijn. Afhankelijk van het soort productie kan de opdrachtgever zelf de samenstelling van de type camera’s bepalen; zo is de mobiele regieset een flexibele en schaalbare oplossing op maat. De Flypack 2 is niet alleen inzetbaar voor de productie van online content op events of voor tv-programma’s, maar is ook prima geschikt voor congresregistraties of webinars en als schermregie bij concerten.

Extra specs

De mobiele regieset is uit te breiden met Live-Grading, UHD-encoding en UHD-videozenders. Ook shadingfaciliteiten behoren tot de extra opties, inclusief het plaatsen van 10 remote control panelen. Dankzij het revolutionaire ontwerp staat alle techniek niet langer meer naast de regiedesk. Met een multikabel is de regie verbonden met een server-rack voor alle techniek. Zo ontstaat er voor de crew een rustige werkomgeving zonder hinder van technische aanpassingen of ventilatorgeluiden.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*