Nieuw bij MAX: Het eeuwige leven van Jan Mulder

 In de gloednieuwe zesdelige documentaireserie Het eeuwige leven van Jan Mulder verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven. Hij maakt tijdens zijn intensieve zoektocht kennis met wetenschappers en futurologen. Ook voert Jan confronterende gesprekken met onder meer zijn goede vriend Kees van Kooten. Het eeuwige leven van Jan Mulder is vanaf 26 april elke vrijdag om 22.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Ik heb er niet om gevraagd om geboren te worden, maar om nou ook nog dood te moeten…”, aldus Jan Mulder, die zich al jaren opwindt over het grote onrecht dat boven het leven hangt; dat het eindig is. Als Jan een artikel leest in de krant over de mogelijkheid tot oneindig leven, besluit hij de geïnterviewde futuroloog zelf te bezoeken. Deze Ian Pearson vertelt Jan in het Engelse Ipswich dat eeuwig leven inderdaad mogelijk is, voor iedereen die nu nog geen 40 jaar oud is. Maar er zit een kanttekening aan het verhaal: dat eeuwige leven vindt plaats in de cloud, in de virtuele wereld, zonder het lichaam.

Jan gaat op zoek naar andere manieren om eeuwig te leven. Zijn zoektocht voert hem langs de wetenschap en de kunst. Ook voert hij confronterende gesprekken met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, met een machtige conclusie als resultaat. 

De vraag: ‘waarom zou je eeuwig willen leven?’ wordt bij elk van Jan zijn ontmoetingen anders beantwoord. Dit dwingt hem tot reflectie en duikt hij dieper in zichzelf dan hij vooraf had kunnen denken.

Aflevering 1 –  vrijdag 26 april, 22.30 uur, NPO 1
Jan Mulder vindt het maar niks, dat hele doodgaan. Liever zou hij voor eeuwig leven. Er is immers zo vreselijk veel om voor te willen leven! Gelukkig is er een Engelse futuroloog die hem daarbij kan helpen. Gek verklaard door zijn vriend Kees van Kooten gaat Jan toch op pad om dat eeuwige leven te onderzoeken. Alles blijkt af te hangen van wat Jans zogenaamde biologische leeftijd is, en daar hoort een confronterende fysieke test bij.

Het eeuwige leven van Jan Mulder is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.  

Het eeuwige leven van Jan Mulder (6 afleveringen)
Vanaf vrijdag 26 april
Wekelijks, 22.30 uur, NPO 1
Presentatie: Jan Mulder

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*