Niet alle NPO-content komt op NPO Start

NPO Start is de centrale online plek waar de kijker live programma’s kan zien en kan terugkijken. Toch kiezen omroeporganisaties er bewust voor om niet alle content op NPO Start beschikbaar te maken. Spreekbuis.nl vroeg NPO om een reactie.

Vrijwel alle series van lineaire televisie zijn op NPO Start te vinden. Dit geldt niet voor sommige NPO webonly-programma’s, zoals VPRO’s ”De Snijtafel’ en BNNVARA’s ‘Zwartwit’. Is de webonly-only content niet van hoogstaande kwaliteit, waardoor de NPO-tv kanalen en het Start-platform worden overgeslagen? NPO: ‘Bij webonly-series hebben we er in goed overleg met de omroepen voor gekozen om ze juist alleen op npo3.nl aan te bieden om het unieke karakter van dit platform te benadrukken. Het heeft dus zeker niets met kwaliteitsnormen te maken.’

Een webonly-serie als De Snijtafel is niet op de NPO Start te vinden, maar wel op Youtube en op VPRO.nl (embedded Youtube-video). Versterkt de NPO hiermee niet het beeld dat NPO Start voor oudere doelgroepen is en ‘concurrent’ Youtube voor jongeren? ‘Voor webonly-series geldt dat deze in ieder geval ook gratis op een platform van de NPO (terug) te zien moeten zijn; dat gebeurt bij deze series met name op npo3.nl. De Snijtafel is daar ook te vinden’, aldus NPO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*