Nick Schilder komt met podcastVandaag verschijnt de eerste aflevering van Plan B, een podcast van de Nationale Postcode Loterij die is geproduceerd  door audio agency Airborne. In deze zesdelige serie gaat muzikant en programmamaker Nick Schilder op zoek naar een duurzame lifestyle. 

In elke aflevering van Plan B staat een ander thema centraal, zoals afval, kleding of transport. Nick Schilder start steeds in zijn eigen huis en vraagt zich bij een specifiek onderwerp af of het niet anders kan. Van de hoeveelheid plastic in de afvalbak, tot de overvolle kledingkast. Kan dit niet duurzamer? En, zo ja, hoe dan?

De podcast is ontwikkeld door de Nationale Postcode Loterij en audio agency Airborne. Uitgangspunt vormde Nick’s nieuwsgierigheid naar duurzaamheid, onderwerp waarin hij zich al jaren verdiept. In de podcast ontmoet hij denkers met verhelderende achtergrondinformatie en doeners die met een verfrissende aanpak laten zien hoe het anders kan. Van circulaire spijkerbroekenfabrikanten tot eten uit een voedselbos. Inzichten en ideeën die Nick vervolgens in zijn eigen leven kan toepassen. 

De Nationale Postcode Loterij steunt, dankzij haar deelnemers, al meer dan 30 jaar goede doelen die bijdragen aan een groene en rechtvaardige wereld. “De zoektocht van Nick is voor vele Nederlanders herkenbaar. Met deze podcast willen wij het onderwerp op een voor ons nieuwe manier onder de aandacht brengen,” zegt Marie-Claire Lintz, hoofd Marketing bij de Postcode Loterij. “Wij hebben daarbij bewust voor een vorm gekozen die inspireert, zodat het leuk is om naar luisteren. Ondertussen krijg je inzichten over hoe je je eigen leven op een laagdrempelige manier duurzamer kunt maken.” 

Audio agency Airborne was mede verantwoordelijk voor het concept en de inhoudelijke invulling van Plan B. Jaap Kwakman, onder meer bekend van de 3J’s, componeerde samen met Nick Schilder de leader. De audioproductie was in handen van Earforce.  

De afleveringen van de 6-delige podcastreeks verschijnen elke twee weken en zijn te beluisteren via alle reguliere podcastplatformen, waaronder Spotify en Apple Podcasts. 

Luister naar Plan B.  

1 Comment

  1. Beste Nick,
    Ik hoor je net op de radio over het overschot in je kledingkast. Ik ben bewindvoerder van mensen die in de schuldhulpverlening zitten en rond komen van 50 euro per week.
    Ik kom graag bij je langs om het overschot op te halen, zou er graag mensen blij mee willen maken.
    Groetjes
    Els

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*