NH verplaatst redactie naar Texel: week lang verhalen over dilemma toerisme

NH 360° Texel: Heeft Texel de grens van het toerisme bereikt? Hierop hoopt NH antwoord te krijgen. Verslaggevers brengen vanaf het eiland verhalen over de spagaat waar Texel in zit: kiest het eiland ervoor om toerisme de ruimte te geven of moet de rem erop? De verhalen komen vanuit alle kanten: 360 graden. 

Van 28 februari tot en met 3 maart verplaatst NH een deel van de redactie van Hilversum naar Den Burg. Die week zijn we dagelijks te vinden in het Glazen Paleis in het hartje van de hoofdstad van Texel. Op dinsdag 28 februari maken we ook live radio: tussen 12.00 en 14.00 uur komt het programma Lunchroom vanaf het Noord-Hollandse eiland.  

Toekomstplan
Texel heeft een groot dilemma: het eiland is afhankelijk van toerisme, maar worstelt ook met de impact daarvan. Om er toch iets van grip op te krijgen, heeft de gemeente het ‘Toeristisch Toekomstplan’ geschreven, met daarin onder meer strengere regels voor bed and breakfasts. Het plan ligt nu ter inzage, dus elke eilandbewoner mag er zijn zegje over doen. Hoe valt dit bij horecaondernemers, eilanders, natuurbeschermers en niet te vergeten bij de toeristen zelf? Daar hoopt NH volgende week achter te komen. Een team van verslaggevers en redacteuren komt naar Texel om dit onderwerp van alle kanten te belichten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*