Netflix in mei onder druk van concurrerende streaming platforms

Uit het het VOD-Insights-onderzoek van Bindinc. blijkt dat voor de maand mei marktleider Netflix het relatief zwaar heeft gehad ten opzichte van de concurrentie.

De grootste streamer van Nederland kwam niet voor in de top 3 van best bekeken titels noch in de toplijst van best gewaardeerde titels in mei. Ook op het lijstje van de meest bingewaardige series ontbrak Netflix vorige maand

Vanuit internationaal perspectief was er de afgelopen periode ook de nodige reuring bij diverse streamingplatforms. De enorme investering in (eigen) content staat onder forse druk van aandeelhouders en de toegenomen wens om zo spoedig mogelijk zwarte cijfers te schrijven. De meer traditionele content licensing modellen met de bijbehorende ”windowing” lijken weer terug van weg geweest.

Subscriber acquisitie is en blijft belangrijk, maar (financieel) resultaat voert inmiddels de boventoon. Als gevolg hiervan zijn er op Board niveau wisselingen geweest bij zowel Disney+ als bij Viaplay en zijn verdere organisatorisch maatregelen zeer goed mogelijk.

Kijkende naar de kijkers performance in Nederland blijkt dat met name Viaplay door de Formule1 uitzendingen toch goede scores laat zien in Nederland als het gaat om kijkaandeel, waardering en co-viewing. Dit geldt overigens niet alleen voor de F1 races zelf, maar ook voor de trainingen en de kwalificatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*