NEP breidt OB-vloot uit met een UHD HDR regiewagen: de UHD 2

 NEP The Netherlands heeft een nieuw vlaggenschip aan haar ruime OB-vloot toegevoegd. De UHD 2 registratiewagen is uitgerust met de laatste technieken en maakt het ‘multicam à la carte’ plaatje van het mediatechnologiebedrijf compleet.

“Hiermee kunnen we met onze eigen middelen voor elk type productie en bijbehorend budget een geschikte oplossing bieden”, aldus Lead Solutions Consultant van NEP Theo Stam.

De UHD 2 is de grootste registratiewagen uit de (Europese) vloot van NEP waarmee producties met meer dan 24 camera’s aangestuurd kunnen worden. Hij kan goed overweg met verschillende type camera’s, inclusief large sensor camera’s en is voorzien van een state of the art audiotafel die ideaal is voor sport- en entertainmentprogramma’s, producties waarbij UHD HDR beelden en audio cruciaal zijn in de beleving thuis.

Blueprint
Stam: “We hadden de keuze om onze bestaande NL 2 registratiewagen te upgraden, wat financieel aantrekkelijk was geweest, of om een nieuwe te laten bouwen. Omdat de vraag naar UHD-registratie toeneemt en we onze mensen graag laten werken met de nieuwste technieken hebben we voor het laatste gekozen. Daarvoor hebben we de blueprint van de Zweedse variant gebruikt die we al voor een aantal producties in Nederland hebben ingezet. Vervolgens hebben we samen met onze Zweedse collega’s gekeken waar het nog beter kan. De UHD 2 registratiewagen is daarvan het resultaat.”

Makkelijk uitwisselbaar
De OB-vloot van NEP wordt niet meer alleen benaderd voor de Nederlandse markt, maar ook voor de complete Europese. Buitenlandse vestigingen van NEP maken gebruik van dezelfde technologie, waardoor behalve de middelen ook de mensen makkelijk uitgewisseld kunnen worden. De vuurdoop van de UHD 2 vond woensdag 3 april plaats in de Ziggo Dome met een concertregistratie van Eros Ramazzotti in UHD met 21 camera’s. De komende weken wordt de UHD 2 onder meer ingezet voor Nederland Zingt Dag, All Together Now, Eredivisie voetbal en Koningsdag om vervolgens op 10 mei het WK ijshockey in Slowakije te registreren. Stam: “We innoveren met ons Centralized Production Platform, maar vinden onze registratiewagens minstens zo belangrijk. Daar zijn we wereldwijd de grootste in en die rol nemen we serieus. Onlangs hebben we ook de registratiewagens van het voormalige Facility House aan onze vloot toegevoegd en dat maakt ons nog flexibeler.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*