Nederlandse mediabedrijven gaan Amerikaanse markt betreden

 iMMovator heeft een programma opgezet waarbij diverse Nederlandse mediabedrijven, waaronder Corrino, 24i, Sticky Studios en Beeld & Geluid, gezamenlijk de Amerikaanse markt betreden. 

De samenwerking met als titel ‘Smart Dutch Media Creations’ is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse mediabedrijven met activiteiten of ambities richting de Verenigde Staten. Het belangrijkste focusgebied is de westkust van de VS. De bedrijven zullen samen met de overheid gaan samenwerken om Nederland als digitaal kennisland neer te zetten, hun business te promoten en extra omzet uit de USA te genereren. Zo worden er onder andere handelsmissies, matchmaking activiteiten, kennisevenementen en gezamenlijke aanwezigheid op beurzen georganiseerd. Hierbij wordt in de USA samengewerkt met onder andere het Consulaat en Dutch Sparks.

De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft de aanvraag voor ondersteuning en samenwerking in het kader van de PIB op de USA in mei goedgekeurd. Het consortium van bedrijven dat deel gaat nemen aan het programma wordt op dit moment gevormd. Ook worden er verdere afspraken gemaakt over de te ondernemen activiteiten. Op dit moment is het voor bedrijven nog mogelijk om deel te nemen en mee te praten over de te ondernemen activiteiten. Het samenwerkingsverband zal tijdens de IBC in september formeel ondertekend worden. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*