Natasja Gibbs (De Nieuws BV) ziet nog veel discriminatie in de omroepwereld

In een Volkskrant-interview meldt de presentatrice haar ervaringen met discriminatie op de werkvloer.

Gibbs: “Vóór De Nieuws BV werkte ik bij de NTR als coördinator van het Caribisch Netwerk. En de afdeling waar onze redactie op zat bleek een heel onveilige omgeving te zijn waarin racistische en seksistische opmerkingen konden worden gemaakt, zonder dat iemand tot de orde werd geroepen.’

Ze heeft na enkele ervaringen de discriminatie trachten aan te kaarten, maar de hiërarchische verhoudingen waren zodanig dat volgens haar niemand dit serieus nam. Gibbs: “Er werd letterlijk gezegd: ‘Je weet toch hoe hij is. Daar moet je niet zo overgevoelig voor zijn.’ Maar ondertussen wel een diversiteitsafdeling hebben.”

Volgens haar is discriminatie een breed probleem binnen de omroepwereld, waarbij kleurrijke talenten niet kunnen doorstromen.
‘Ik zie zoveel jong talent dat volkomen over het hoofd wordt gezien, redacteuren en producers die maar niet doorstromen naar de rest van Hilversum. FunX vált nota bene onder de NPO. Maar ze zien ons niet: ze zien diversiteit als hobby, als een afdeling, als een moetje, in plaats van iets wat essentieel is voor de kwaliteit van media.’, aldus Gibbs.

Het hele interview is te lezen op Volkskrant.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*