Naast roetveegpieten ook weer gebarentolk bij Sinterklaasjournaal

Vorig jaar was het Sinterklaasjournaal voor het eerst ook met een gebarentolk te zien. Dat bleek een schot in de roos, omdat de publieke omroep hiermee tegemoet kwam aan een grote wens van dove en slechthorende kinderen en hun ouders. Op veler verzoek is daarom besloten om ook dit jaar alle afleveringen van het Sinterklaasjournaal met gebarentolk uit te zenden.

Het Sinterklaasjournaal is dit jaar van maandag 12 november t/m woensdag 5 december elke dag om 18.00 uur te zien bij de NTR op NPO Zapp op 3. De uitzendingen met gebarentolk zijn te volgen op NPO Zappelin extra (KPN 58/Ziggo 311), op zappelin.nl en in de gratis Zappelin app. Dat geldt uiteraard ook voor de landelijke intocht (zaterdag 17 november, vanaf 12.00 uur).

Het Sinterklaasjournaal wordt ook dit jaar gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Jeroen Kramer doet traditiegetrouw verslag vanaf verschillende locaties in het land, waaronder het mooie Zaanstad, waar de Sint en zijn Pieten op zaterdag 17 november voet aan wal zetten.

Alle uitzendingen van Het Sinterklaasjournaal met gebarentolk en de intocht zijn terug te zien op www.schooltv.nl/gebarentolk. Daar zijn ook andere titels voor jonge kinderen met een gebarentolk te vinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*