Na Amazon gaat ook Apple live voetbalwedstrijden uitzenden

Apple heeft dinsdag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten met de Major Soccer League (MLS) om de wedstrijden van de competitie voor de komende tien jaar uit te zenden. Dit zal de eerste keer zijn dat Apple voetbalwedstrijden live op de ether zal brengen.

Zullen de GAFAM’s uiteindelijk het voetbal overnemen? Zover is het nog niet, maar zij hebben belangstelling voor ’s werelds populairste sport en er komen steeds meer initiatieven. Zo is Amazon sinds vorig seizoen de officiële zender van Ligue 1 (het Franse kampioenschap). Eerder, in 2018, kreeg Facebook de rechten om de prestigieuze Champions League uit te zenden in Latijns-Amerika en Zuid-Azië. Vorig jaar werd wel beslist om dat contract niet te verlengen.

Nu is het de beurt aan Apple om het te proberen. Het bedrijf uit Cupertino kondigde dinsdag een tienjarige overeenkomst aan om de MLS, de Amerikaanse voetbalcompetitie, uit te zenden. Volgens de Amerikaanse pers zal Apple 250 miljoen dollar per jaar, oftewel 2,5 miljard dollar in totaal, betalen voor de uitzendrechten. Alle wedstrijden zullen worden uitgezonden via de streamingdienst Apple TV+, waar ook ter wereld.

DE VOORWAARDEN

Apple heeft aangegeven dat bepaalde wedstrijden beschikbaar zullen zijn voor alle abonnees van Apple TV+, een dienst die momenteel 4,99 euro per maand kost in het Verenigd Koninkrijk. Om toegang te krijgen tot alle wedstrijden zal een apart pakket worden geïntroduceerd: de prijs is nog niet bekend.

Don Garber, commissaris van de Major League Soccer, zei dat de deal met Apple de competitie zal helpen om jonge consumenten aan te trekken. “Dat is waar ze om vroegen,” zei hij. “En we gaan ze alle wedstrijden aanbieden, overal, de hele tijd, over de hele wereld, zonder enige beperkingen.”

“We gaan alles wat Apple geweldig maakt toepassen op deze dienst: de ervaring, de stijl, de aanpak die we hanteren om geweldige producten te maken,” beloofde Eddy Cue, senior vicepresident van Apple’s diensten.

Hoewel dit de eerste keer is dat Apple voetbal uitzendt, heeft de techgigant al (korte) ervaring met live sportuitzendingen: dit jaar begon het met het uitzenden van wedstrijden van de Major Baseball League (MLB).

(ns)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*