Muziekrechten voor lokale omroepen mogelijk fors duurder

Lokale omroepen zullen mogelijk fors meer moeten gaan betalen voor hun muziekrechten in de toekomst. De onderhandelingen tussen hun overkoepelende organisatie OLON en BUMA/STEMRA over de vergoedingsafdracht dreigen in het slop te raken, zo meldt Mediamagazine.nl. BUMA/STEMRA beschouwt de OLON niet meer als gesprekspartner en gaat lokale omroepen individueel benaderen.

De OLON zegt dat alle partijen in het publieke bestel gelijk behandeld moeten en dat zou volgens haar nu niet zo zijn in het huidige voorstel van de muziekrechtenorganisatie. De belangrijkste grondslag voor de berekening is het muziekgebruik  en de inkomsten van de omroepen

Op zich niets mis mee, vindt de OLON, maar ze vraagt zich af hoe dat in de praktijk kan leiden tot een afdracht die 3 tot 5 keer hoger is dan voor regionale en publieke omroepen. De OLON vraagt nu haar leden om als onderhandelingspartner namens hen te mogen optreden om te voorkomen dat lokale omroepen individueel gaan onderhandelen over de betaling van de muziekrechten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*