Allereerste “MTV EMA GENERATION CHANGE AWARD” ooit

Generation Change Award; om een spotlight te schijnen op dappere originele jonge mensen die onze wereld veranderen.

De genomineerden bestaan uit vijf changemakers van over de hele wereld die belangrijke problemen aanpakken, waaronder het milieu, het beëindigen van kinderhuwelijken, LGBTQ+ -rechten, geestelijke gezondheid, kinderrechten en onderwijs.

MTV EMA 2018 wordt LIVE uitgezonden op zondag 4 november vanuit Bilbao in Spanje.

BEKIJK DE VIDEO HIER

BEKIJK DE FOTO’S HIER

Bilbao, Spanje – 23 oktober, 2018 – Viacom’s – MTV heeft vandaag de allereerste “MTV EMA Generation Change Award” aangekondigd om dappere, originele jonge mensen die onze wereld veranderen, in de schijnwerpers te zetten en aan te moedigen. Vijf changemakers van over de hele wereld, allemaal jonger dan 26 jaar, zijn genomineerd voor deze award. De prijs zal worden uitgereikt tijdens de MTV EMA 2018 red carpet pre-show in Bilbao, Spanje op 4 november.

De genomineerden behoren tot een generatie van jonge mensen die ‘s werelds zwaarste problemen aanpakken door middel van muziek, storytelling of digitale media. MTV International zal elk krachtig verhaal via haar sociale en digitale platforms in bijna 180 landen delen. MTV vraagt fans om het doel van elke changemaker te steunen door #MTVEMA in combinatie met de hashtags van de genomineerden hieronder op Twitter en Instagram te plaatsen. Dit kan vanaf vandaag tot 30 oktober 2018 23:59 uur om de genomineerden te helpen de “MTV EMA Generation Change Award” te winnen.

De genomineerden voor de “2018 MTV EMA Generation Change Award” zijn als volgt:

• Sonita Alizadeh – 21 jaar oud, Afghanistan – #MTVEMA #GenerationEndChildMarriage
Sonita gebruikt haar rap-teksten en krachtige stem om het kinderhuwelijk te beëindigen, de rechten van meisjes te steunen om hun lot te kiezen en mensen over de hele wereld te inspireren om groot te dromen.

Mohamad Aljounde – 17 jaar oud, Libanon – #MTVEMA #GenerationRefugeeRights
Als activist voor kinderrechten bouwde Mohamad een school in een vluchtelingenkamp in Libanon, hiermee gaf hij kinderen toegang tot het volgen van een opleiding. Dit alles deed hij met de kracht van storytelling om een ​​licht te werpen op hun realiteit in de nasleep van een aanhoudende oorlog.

• Ellen Jones – 20 jaar oud, Verenigd Koninkrijk – #MTVEMA #GenerationInclusion
Een activist en content creator die zich richt op LGBTQ+ -rechten, geestelijke gezondheid, rechten voor gehandicapten en feministische kwesties, met behulp van digitale media om verandering teweeg te brengen.

Xiuhtezcatl “X” Martinez – 18 jaar, VS – #MTVEMA #GenerationEarthGuardians
Een klimaatactivist, een hiphopartiest en een krachtige stem in de frontlinies van een door de jeugd geleide milieubeweging.

• Hauwa Ojeifo – 26 jaar, Nigeria – #MTVEMA #GenerationSafe
Een gedurfde changemaker die een beweging van liefde, hoop en steun oprichtte om geestelijke gezondheid een stem in Nigeria te geven.

Viacom Consumer Insights heeft onderzocht dat meer dan 95 procent van de jongeren wereldwijd het belangrijk vindt om samen te werken met andere jonge mensen om van de wereld een betere plek te maken. Volgens het onderzoek geloven vier of de vijf jongeren dat hun leeftijdsgroep de potentie heeft om de wereld te verbeteren. *

Viacom’s Generation Change is een op het publiek geïnspireerd en door het publiek geleid wereldwijd initiatief dat is ontworpen om jongeren die verandering over de hele wereld veroorzaken, te ondersteunen en te versterken. Generation Change wordt afgestemd op merk en op de markt. Dit initiatief wordt op de hoogte gehouden door jonge change agents die een grote passie hebben om een ​​verschil te maken in de wereld.

Lees meer over de genomineerden voor de “MTV EMA Generation Change Award” in de onderstaande bios en in deze video.

“MTV EMA 2018” wordt uitgezonden op zondag 4 november om 21:00 uur, in bijna 180 landen tegelijkertijd verspreid over de hele wereld.

2018 “MTV EMA GENERATION CHANGE AWARD” NOMINEE BIOS & QUOTES

Sonita Alizadeh – 21 jaar oud – Afghanistan – #MTVEMA #GenerationEndChildMarriage
Sonita gebruikt haar rap-teksten en krachtige stem om een einde te maken aan het kinderhuwelijk en mensen over de hele wereld te inspireren om groots te dromen. Sonita werd geboren in Afghanistan onder het Taliban-regime, maar groeide op als een ongedocumenteerde vluchteling in Iran. Twee keer ontsnapte ze aan de verkoop als een kinderbruid – een traditie die geworteld is in genderongelijkheid en die zich uitstrekt over culturen over de hele wereld. Hoewel rappen illegaal was voor haar als meisje in Iran, werd muziek haar uitlaatklep voor expressie en hoop. Een van de eerste muziekvideo’s van Sonita, ‘Daughters for Sale’, bracht de stille pijn van veel vrienden van haar die een kinderhuwelijk hebben meegemaakt ter sprake. Uiteindelijk kwam Sonita naar de VS door een studiebeurs. Ze is nu afgestudeerd van de middelbare school en in samenwerking met de non-profit Strongheart Group, is ze nu een internationale woordvoerder voor de rechten van meisjes om hun eigen lot te bepalen. Een deel van Sonita’s verhaal is verteld in de award-winning documentaire SONITA.

Sonita Alizadeh over kinderhuwelijk en empowerment: “Child marriage devastates the potential of 12 million girls every year. I want every young person to be able to have dreams. When young people feel that they can be brave and bold in their lives, they can actually change the world.”

Mohamad Aljounde – 17 jaar oud – Libanon — #MTVEMA #GenerationRefugeeRights
Mohamad groeide op in Syrië, maar vluchtte naar Libanon toen het leven te gevaarlijk werd. Net als duizenden andere vluchtelingenkinderen, kon hij niet naar school gaan. Hij wilde alles doen wat hij kon om er zeker van te zijn dat dit niet met de jongere kinderen zou gebeuren. Hij wilde een verschil maken en ondanks de moeilijke omstandigheden waarin hij leefde, bouwden hij en zijn gezin een school die nu 200 kinderen opvangt. Mohamad is een storyteller in hart en nieren en heeft twee krachtige documentaires gemaakt die een licht werpen op de levens van vluchtelingenkinderen, en hun strijd om hun identiteit te vinden in het midden van een aanhoudende oorlog die hun leven voor altijd heeft veranderd. In 2017 won Mohamad de Internationale Kindervredesprijs vanwege zijn uitzonderlijke toewijding om op te komen voor de rechten van kinderen. Hij woont op dit moment in Zweden en heeft recent een NGO opgericht om het bewustzijn in Libanon te vergroten en de Zweedse bevolking een gemakkelijke manier te geven om de school die hij heeft gebouwd te ondersteunen en hen te helpen de situatie te begrijpen. Hij lanceerde ook een nieuw initiatief genaamd Tellurian, dat jeugdprojecten in het land ondersteunt, de integratie tussen nieuwkomers en burgers en introduceert activisme voor de gemeenschap.

Mohamad Aljounde over de rechten van vluchtelingenkinderen: “My work means everything to me because I believe that every child has the right to education and the right to improve their lives and their future. No one is more important than the young children, since they are the future.”

Ellen Jones – 20 jaar oud– UK — #MTVEMA #GenerationInclusion
Jones, een campagnevoerder en content-maker die zich bezig houdt met LGBTQ+ -rechten, geestelijke gezondheid en handicaps, is de maker van een YouTube-serie met de naam ‘Queeries’. Hierin doet zij samen met een gast onderzoek naar vragen die ingezonden worden door het publiek en probeert ze deze te beantwoorden op een luchtige en toegankelijke manier. Haar video’s leiden tot gesprekken rond onderwerpen als seksualiteit, geestelijke gezondheid, ras en genderidentiteit, om maar een paar te noemen. Jones werd ook uitgeroepen tot Stonewall’s Young Campaigner of The Year na het uitvoeren van succesvolle campagnes om de ongelijkheid van LGBTQ + op scholen en online aan te pakken. Haar nieuwe podcast “Never Read The Comments” onderzoekt de manieren waarop sociale media kunnen worden gebruikt om positieve sociale verandering te beïnvloeden.

Ellen Jones over jeugdactivisme: “Whether it’s raising a profile on Instagram or launching a campaign…or joining a local charity, there are so many ways to get involved and it’s all enough, it’s all something, and it can all make a difference.”

Xiuhtezcatl “X” Martinez – 18 jaar oud – USA – #MTVEMA #GenerationEarthGuardians
Martinez is een inheemse klimaatactivist, hiphopartiest en krachtige stem in de frontlinies van een door de jeugd geleide milieubeweging. Hij groeide op ondergedompeld in de inheemse Azteekse tradities van zijn vader en pleitte voor sociale en milieurechtvaardigheid met zijn moeder. Op zevenjarige leeftijd begon hij met songwriting en optreden als middel om zijn wereld te weerspiegelen en zijn generatie te activeren. Hij heeft over de hele wereld opgetreden en gebruikt zijn muziek en stem om een ​​verbod te krijgen op plastic zakken, pesticiden uit parken, steenkoolas en moratorium op het fracken in zijn staat. Daarnaast is hij een hoofdaanklager in een rechtszaak tegen de Amerikaanse regering vanwege het falen om de atmosfeer te beschermen voor toekomstige generaties. De jeugddirecteur van Earth Guardians, een stam van jonge activisten, artiesten en muzikanten van over de hele wereld, opgestaan ​​als leiders om samen een betere toekomst te creëren, is door het hele land en naar vele delen van de wereld gereisd om zijn generatie te onderwijzen over de staat van de planeet. Hiermee inspireren ze jongeren om in actie te komen en de planeet te beschermen.

Xiuhtezcatl Martinez over het opnieuw uitvinden van protesten: “The urgency of the crisis that we face in our climate and our environment has shown that we don’t have time to conform to traditional methods of protest and activism. Now is the time to get creative with our voices, with our message and with our platform.”

Hauwa Ojeifo – 26 jaar oud — Nigeria — #MTVEMA #GenerationSafe
Hauwa is de oprichter van She Writes Woman, een beweging van liefde, hoop en steun die mentale gezondheid een stem geeft in Nigeria. Na meerdere seksuele misstanden en een diagnose van een bipolaire en posttraumatische stress-stoornis, wilde Hauwa haar diagnose begrijpen. Ze zocht hulpgroepen, maar kon er geen vinden. Haar hoofd zat vol met zelfmoordgedachten, maar ze kon geen crisishulplijn vinden. Ze nam het heft in eigen handen en lanceerde de eerste 24/7 noodhulplijn voor geestelijke gezondheid en de eerste anonieme hulporganisatie voor vrouwen in Nigeria die nu in 4 staten van het land aanwezig is. Tegenwoordig gebruikt Hauwa haar ervaring om te pleiten tegen seksueel geweld en stigma rond de geestelijke gezondheid, om ervoor te zorgen dat geen enkele vrouw hoeft te leven in angst voor schaamte of oordeel. Ze is de maker van de inloopkliniek van Afrika, genaamd Safe Place, die ondersteuning biedt bij het verlichten van de complexe levensproblemen waarmee jonge Nigerianen te maken hebben. Hauwa geeft mentale gezondheid en seksueel geweld een stem; ze neemt het verkeerd geïnformeerde verhaal terug en normaliseert het gesprek over geestelijke gezondheid in Nigeria.

Hauwa Ojeifo over Generation Change: “Generation Change means that we are the generation that does not keep quiet. We are the generation that takes action, and we are the generation that rises above stigma and misinformed narratives.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*