Moeten er weer hekken om het Media Park?

In het licht van recente gebeurtenissen heeft de discussie omtrent de veiligheid van het Media Park in Hilversum nieuw leven ingeblazen. Eens strikt afgesloten van de buitenwereld met hekken en een receptie bij de entree, heeft de locatie zich de afgelopen jaren steeds verder opengesteld voor het publiek. Echter, met een merkbare stijging in het aantal incidenten betreffende verwarde personen, zwelt de vraag aan of er hernieuwde veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

Ondanks incidenten heeft de gemeente Hilversum besloten geen aanvullende veiligheidsprotocollen te implementeren na het laatste voorval, aangezien het naar hun zeggen ‘geen aanleiding’ gaf voor verdere actie, meldt een woordvoerder. Tot dusver heeft een herinstallatie van een omheining rondom het Media Park geen plaats in het debat gevonden. Kritieken suggereren dat dit niet alleen een kwestie van veiligheid is, maar dat het ook zou resulteren in aanzienlijke opstoppingen bij de toegangspoorten van het park.

8 Comments

  1. Er zijn nu zoveel incidenten al geweest daar. Een hek eromheen zou niet verkeerd zijn. Al is er wel meer beveiliging nodig, anders creeer je symbolische schijnveilogheid. Media moet open zijn, maar dit kan enkel als medewerkers veilig kunnen werken.

  2. Alle journalisten, krantenredacties nieuwsvoorzieningen moeten (helaas) goed beveiligd. Persvrijheud moeten we koesteren. Mediapark maar ook bijv. Telegraaf waar al eens een gek de voorpui in reed. Je zou denken dat na de moord op Pim Fortuin mediapark al beveiligd was? Nu helpt een hek ook niet altijd…

  3. Ja zeker net zo als iik kwam in 1974. Maar jaren later moest er zo nodig “openheid Komen”
    En vlakdaarna lagen de mariniers op de daken en stonden bij de portiers loge.

  4. Zo grappig dat iedereen de vergelijking maakt met de moord op Pim Fortuyn. Destijds stond er nog een hoog hek om het complex heen en dat heeft dus ook niet geholpen.

  5. Ik hoop dat er niet snel naar de Koot geluisterd gaat worden. Hoop nog lang naar de Publieke omroep te kijken en te luisteren.
    Er is volgens mij al genoeg commercieel geweld.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*