Minister Slob: ‘Radio gaat niet verdwijnen en komt steeds in andere vormen terug’

Minister Slob

Speciaal voor de Online Radio Awards gaf Minister Slob (OCW) zijn visie op (online) radio.

Slob: ‘Radio hebben door de online mogelijkheden een enorme wereld voor mij geopend, waar je op thema zenders kan uitzoeken. Ik ben fan van gospelmuziek en luister veel naar Christian Live Radio, maar ik vind het ook gaaf om af en toe jaren 60 muziek te luisteren. Ik kan altijd online wel een mooi station vinden dat bij mijn stemming past.’

Minister Slob geloof dat radio zichzelf steeds weet te vernieuwen.
‘Ik vind het fascinerend om te zien dat door de nieuwe technieken er ook nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan om media te consumeren als consumenten, maar ook als aanbieder om nieuwe doelgroepen te bereiken. Er zijn al heel veel mensen geweest die zeiden ‘radio gaat verdwijnen’, maar het is er nog steeds. Radio gaat niet verdwijnen en komt steeds in andere vormen terug. Dat zal zo blijven’, aldus Slob.

Zie video:

Bekijk hier de gehele documentaire.

8 Comments

 1. Bij muziek mag het niet gaan over afkomst.
  Waarom hoor ik geen Salsa, er zijn vrijwel geen allochtonen uit M en Z Amerika, muv Surinamers en Antillianen.
  Is het goede muziek of niet, dat moet het criterium zijn, en niet waar het vandaan komt.

  En rekening houden met alle allochtonen is grote onzin.
  In veel landen wonen Nederlanders, je denkt toch niet dat ze daar Nederlandstalige muziek gaan uitzenden, zou belachelijk zijn.
  Keihard en op zn Wilders gezegd, je woont in Nederland. In andere landen moet je ook de muziek van de radio van dat land accepteren, zoals ik vroeger ook heb gedaan (en die muziek was toevallig best aardig)

  Luister eens naar de radio uit Colombia of Venezuela, daar zit geen enkele Engelstalige plaat tussen. (Maar wel geweldige Salsa, maar ook mindere muziek die jongeren daar weer leuk vinden).

 2. Ach hou toch op. Ik had toevallig een enorme voorkeur voor dansmuziek en zwarte (ja, dat mag ik zeggen😉) dansmuziek in het bijzonder. Daar doe ik al 47 jaar “iets” mee. Het hele internet zit vol met muziek naar JOUW keuze, Geniet van alles en stop met die slachtofferrol.

 3. Je gaat in een artikel over ONLINE Radio Awards klagen over niet-online radio?

  Nou vooruit:
  In Amsterdam (Ujala Radio), Rotterdam (Amor FM) en Den Haag (Amor FM en VAHON Radio op MG) zijn regionale commerciële zenders die zich richten op allochtonen.
  Amsterdam kent ook Caribbean FM op 107.9 FM (een SALTO zender).

  • Het is alleen de kapitaal krachtige Hindoestaanse groep (dus niet eens alle Surinamers) die in staat is in de ether AM/FM te komen met eigen zenders (zoals ze dat in Suriname gewend zijn).

 4. @Ruud Poeze Helemaal mee eens en goed uit een gezet.

  Heeft Arie Slob nu ineens verstand van Radio of zou hij gewoon vaak hier lezen?

 5. Nou blijkbaar niet.
  Dit gaat over ONLINE radio en Slob zegt dat het helpt dat hij DAB in de auto heeft….
  Dat (DAB) heeft dus niets met online te maken.

 6. Bo,
  Ik zie nu pas jouw reactie. Dat komt omdat ik geen melding krijg als er iemand reageert op mij.

  Ik heb nog een keer geluisterd, maar ik hoor precies hetzelfde als vorig jaar.

  “Ik luister eigenlijk op heel veel verschillende momenten online radio enne podcasts, eh, in de auto. eh… Ik heb DAB+ in de auto, dat helpt.”

  Nogmaals:
  DAB+ heeft niets met online radio te maken en je kan er geen podcasts mee luisteren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*