Middas Dekkers terug op tv

Vrijdag 6 april zendt MAX om 21.05 uur op NPO 2 de eerste aflevering van De Eilanden uit. Op de Waddeneilanden voelt alles vrij en dynamisch. Is dat wel zo óf zijn de eilanden gewoon verlengden van het vasteland? Midas Dekkers neemt zes afleveringen én een jaar de tijd om deze complexe vraag te beantwoorden. In aflevering 1, die in het teken staat van de lente, snort Midas naar Texel.

Aflevering 1: Texel – vrijdag 6 april, 21.05 uur, NPO 2
In de eerste aflevering van De Eilanden springt schrijver en presentator Midas Dekkers op zijn oude Solex en reist af naar Texel. Daar breekt de lente aan. De fuiken zitten vol jonge vis en de lammeren vallen uit de schapen. Het eiland heeft zelfs zijn eigen ras: de Texelaar. Maar wil je op een eiland een kind krijgen, dan lonkt toch de vaste wal. Tenzij je een Texelse vroedvrouw ontmoet. Zij zorgt persoonlijk voor nog meer Texelaars. Ook de vogels maken zich op voor een nieuw seizoen en dat trekt dan weer tal van toeristen en vogelaars. Goed verdienmodel die vogels.

Over De Eilanden
In De Eilanden neemt Midas Dekkers de kijker op poëtische wijze mee naar de Waddeneilanden. Een bijzonder en kwetsbaar gebied dat Midas nauw aan het hart ligt en waar natuur en toerisme niet altijd dezelfde belangen hebben.

De Eilanden
Vanaf vrijdag 6 april om 21.05 uur op NPO 2
Presentatie: Midas Dekkers
www.maxvandaag.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*