Michel van Egmond en Rob Baan te gast op De Perstribune

Het NPO Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 8 maart sportjournalist en schrijver Michel van Egmond en oud-voetbaltrainer Rob Baan.

Michel van Egmond werkt al jaren in de sportjournalistiek en schrijft voor diverse bladen en tijdschriften, zoals Voetbal International. Ook schreef hij diverse sportboeken, maar zijn grote doorbraak kwam met de bestseller ‘Gijp’, over het leven van René van der Gijp. Hierna werd het boek ‘Kieft’, over oud-voetballer Wim Kieft eveneens een groot verkoopsucces. Beide boeken wonnen de NS Publieksprijs. In De Perstribune laat Van Egmond (in het kader van de Boekenweek) zijn licht schijnen op zijn favoriete (sport-)boeken en vertelt hij alvast over zijn nieuwe boek, over de perikelen achter de schermen van het tv-programma Voetbal International, waar hij jarenlang eindredacteur was.

Rob Baan is sinds eind vorig jaar terug uit India, waar hij bij de All Indian Football Federation actief was als technisch directeur en onder andere het WK tot 17-jarigen (2017) binnenhaalde. Daar komt hij over vertellen. Eerder was Baan technisch directeur in Australië en bij Feyenoord. Als trainer was hij verder actief bij talloze clubs als Sparta, ADO Den Haag en FC Twente. Onder Dick Advocaat was hij assistent-trainer bij PSV en hij was bondscoach van Oranje in 1981. Zelf voetbalde hij bij de jeugdspelers van Sparta.

Recensent Ron Vergouwen bespreekt in zijn rubriek Kassie Kijken de voorbije tv-week en verslaggever Jules van der Wardt, alias De Vliegende Keep, is deze week bij Nederlands atleet Bram Som.

Verder zijn er flitsen van FC Groningen – FC Dordrecht.

De presentatie is in handen van Govert van Brakel.

MAX De Perstribune 
Zondag 8 maart 2015
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*