Met Arjan Erkel achter de tralies

Voor de nieuwe serie Vreemde Tralies van de EO bezoekt Arjan Erkel Nederlandse mannen en vrouwen die gevangen zitten in het buitenland. In bijzondere persoonlijke ontmoetingen leren we de gevangenen kennen, maar ook de gevangenis waar zij verblijven.

Erkel werd in 2002 in Dagestan als medewerker van Artsen Zonder Grenzen gegijzeld en 20 maanden vastgehouden door Tsjetsjeense rebellen. Hij ervaarde hoe het is om opgesloten te zitten en hoe moeilijk het is om je te moeten aanpassen in een ander land, aan een ander systeem, in een taal waar je vaak niets van begrijpt.

Spijt
De Nederlanders die Erkel bezoekt, zitten straffen uit variërend van een paar jaar tot tientallen jaren. Hij gaat met ze in gesprek over hoe ze zich staande houden in een wereld die zo verschilt van waar ze vandaan komen. Hoe zien hun dagen er uit? Krijgen ze kansen zich te ontwikkelen? Hebben ze spijt van wat ze gedaan hebben? Hoe zien ze de toekomst?

Vreemde Tralies is geproduceerd door De Haaien in opdracht van de EO. De serie was in 2007 voor het eerst te zien, toen werd het programma gepresenteerd door Herman Wegter. De nieuwe reeks is vanaf dinsdag 28 juni wekelijks te bekijken om 21.10 uur bij de EO op NPO 2.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*