Menno de Boer nieuwe zendermanager NPO 3FM

Menno de Boer start op 1 mei 2022 als zendermanager van NPO 3FM. Op dit moment is hij interimzendermanager van de zender. De Boer was eerder al betrokken bij 3FM als talent coach, daarvoor was hij radio- en music director voor Radio 538 en SLAM! en heeft hij bij diverse radiostations zijn eigen programma’s gepresenteerd. Jurre Bosman, directeur NPO Audio: “Menno is met zijn jarenlange ervaring voor en achter de schermen bij radiostations de aangewezen persoon om 3FM weer de glans te geven die het verdient. De afgelopen maanden heeft hij met zijn plannen veel vertrouwen gewonnen bij omroepen, makers en andere collega’s; dat is een waardevol uitgangspunt voor de komende periode. Ik wens Menno veel succes!”

Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM: “3FM is voor mij een ruwe diamant en nog steeds het kloppende muziekhart van Nederland. Er werkt een enorm gepassioneerd team voor én achter de schermen met een grenzeloze liefde voor muziek. Na de afgelopen maanden heb ik heel veel zin het station samen met het team, de omroepen en de makers te helpen groeien!”

22 Comments

    • Hoezo? 3FM was jaren een echte speler in de radiomarkt. Er is niks mis met de NPO die ook een populaire iets jongere zender in het pakket heeft? Wat een totale onzin dat het bij de NPO alleen maar moeilijk moet zijn. Ik denk dat de Boer gewoon dat station gaat opruimen, muziek strak trekken, discipline bij de jocks en dat wordt tijd! Dus dit vind ik alleen maar goed nieuws!

     • Andere tijden ‘Martine’. Toen was er nog nauwelijks concurrentie, de grote DJ ‘sterren’ waren er nog. Die tijd komt nooit meer terug.

    • Niet mee eens. Helemaal niet met al dat gezeur over luistercijfers.

     En als het wel zo is zou ook Radio 2 weg moeten / veranderen. Als er iets commercieel is is het Radio 2 wel.

     Doe dan alleen Nederlandstalig op 3FM en alleen wazige wereldmuziek op Radio 2. Dan weet je zeker dat je niet commercieel bent.

 1. Menno is een goede dj op de radio en ook voor feesten en partijen, maar dat wil niet zeggen dat je ook een radiozender kunt leiden. Dat Menno dat niet kan heeft hij al laten zien bij 538. Hij kon daar het tij niet keren en is daarom niet voor niets de laan uitgestuurd. Bij Talpa had Menno nog het geluk dat 538 er niet zo slecht voor stond als 3FM nu en dat er niet nog tig omroepbaasjes in zijn nek hijgden. Nu krijgt Menno ook nog de almachtige Jurre Bosman boven zich die wars is van kritiek en zijn eigen agenda voert.

  Dat de NPO de a.i. zendermanager benoemt tot de nieuwe zendermanager bewijst maar weer eens hoe levend de vriendjespolitiek in Hilversum nog altijd is. Het is pure (creatieve) armoede. Menno zal vast al hebben laten zien in zijn a.i. tijd dat hij netjes binnen de lijntjes kleurt en doet wat hem opgedragen wordt. Daar staat dan een wel een vorstelijke beloning voor iedere maand. En echt zichtbaar was hij nou ook weer niet de afgelopen maanden…

  • Beetje flauw “Michael” maar goed, insiders mogen ook reageren. Ik denk dat bij 538 niet zo zeer het beleid van de Boer de reden was, maar het vertrek van Evers, verliezen van de top 40 en de toenemende invloed en bemoeienis van John de Mol. Dus heel flauw om dat in zijn schoenen te schuiven. Ik vind dat altijd weer typisch Hilversum, een ander het misgunnen (en ondertussen zelf ergens weg zitten te stoffen als vormgever of zo iets).

  • Ik heb ook het idee dat jij een ‘insider’ bent Michael. Zelf werkzaam bij de NPO toevallig? Inderdaad, die mogen natuurlijk ook reageren. Er ontbreekt alleen wat in jouw verhaal: hoe het dan wél zou moeten volgens jou. We laten ons graag verrassen.

 2. Blijft toch raar, dat je als ambtenaar wordt ingezet om met belastinggeld je voormalige werkgevers te gaan beconcurreren.

  • Mogen er bij de NPO alleen maar ambtenaren werken? Dus als je uit een commerciële functie komt mag je nooit overstappen? Vreemde redenering. Een welkome tegenhanger tegen dat geblaas van Dave Minneboo vind ik dit.

 3. 3FM is niets, en zal ook nooit meer iets worden, de tijden van vroeger zonder concurrentie zijn allang voorbij. Kies voor een format en hou je er aan en… vergeet de luistercijfers.
  Als de luistercijfers wel belangrijk zijn dan ga je voor de gemiddelde smaak van de luisteraars. Dan wordt het weer niet echt iets bijzonders maar het zoveelste commerciële radio station.

  • Toen was het ook niet altijd top, integendeel. Je had wel top DJ’s, maar die waren maar beperkt te horen door dat vermaledijde omroepbestel. Ooit heeft zeezender Veronica voorgesteld om aan land te komen en dan zelf als publiek station het toen nieuwe Hilversum 3 te gaan vullen. Stel je eens voor dat dát was gebeurd.

   Het zal er wel op neerkomen dat Radio 3 een format gaat volgen dat ergens tussen Studio Brussel en BBC Radio 6 inzit. Dat zou op zich wel passen bij een publieke zender, maar een luisterkanon gaat het nooit meer worden. En zou zich op internet moeten gaan richten waarbij de FM frequenties naar Radio 5 horen te gaan.

   • Daar ben ik het mee eens. Maar dan trek je de Boer toch niet aan maar iemand die kennis heeft van dit soort radio voor een mix StuBru/BBC 6 Music.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*