Meer dan de helft van de Nederlanders kijkt mobile video uit bed

Consumenten maken steeds meer gebruik van verschillende devices om content te consumeren. De inzet van online video is dan ook een belangrijk onderdeel in de mediamix. Is er verschil in impact tussen een online video boodschap die op mobiele devices of die via laptop/desktop wordt bekeken? RTL en Mindshare onderzochten dit.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij een gecombineerde TV- en online video campagne voor Unilever’s Soep in Zak. Daaruit bleek dat mobiele contacten meer toegevoegd effect leveren in combinatie met TV dan laptop/desktop-contacten. Dit geldt zowel voor merkeffecten onderin de merkfunnel (voorkeur, aankoopintentie) als voor spontane reclameherkenning en propositiebekendheid. Online videocontacten voegen tijdens de eerste flight 11% herkenning toe aan de TV-campagne.

Bij een smartphone gebruikt men twee keer zo vaak een koptelefoon als bij een laptop of desktop, vooral 20- tot 29-jarigen. Smartphones worden vaker onderweg gebruikt. Er vindt minder multitasking plaats bij kijken naar een smartphone dan naar TV. Ook is er minder frequent switchgedrag. Laptops en tablets worden vooral thuis gebruikt. Zo’n 60% gaat regelmatig ‘naar bed’ met video op zijn tablet of smartphone, vs 28% voor laptops. Bij 20- tot 29-jarigen ligt dit percentage beduidend hoger (66%) dan bij 40- tot 49-jarigen (47%).

Tijdens twee campagneflights werd een online enquête afgenomen onder 1.650 RTL XL-kijkers.   Download hier de factsheet met een overzicht van alle resultaten uit het onderzoek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*