‘Mediawethouder’ Wimar Jaeger wordt Burgemeester van Zutphen

Jaeger wordt met ingang van 1 februari 2023 benoemd tot waarnemend burgemeester van Zutphen voor de duur van minimaal een jaar als opvolger van Annemieke Vermeulen. 

Van 2014 tot 2020 bekleedde hij dit ambt in Hilversum, waar de invoering van de nieuwe taken in het sociaal domein, de revitalisering als mediastad en de regionale positie van die gemeente centraal stonden. Hij stond bekend voor zijn actieve rol op het gebied van media. In februari 2020 stapte hij op. De D66’er gaf aan dat het wethouderschap van Hilversum te veel op zijn privéleven drukte en dat het ’tijd  werd voor een nieuwe horizon’.

Jaeger werd met ingang van 1 februari 2021 benoemd tot waarnemend burgemeester van Oostzaan. Nu zal hij voor zijn nieuwe functie naar Zutphen verhuizen. 

Jaeger meldt via social media: ‘Graag laat ik iedereen weten dat ik als burgemeester in Zutphen ben begonnen. Wat een eer en plezier om de mogelijkheid te krijgen zo goed mogelijk burgervader te zijn voor ruim 48 duizend leuke creatieve en zachte mensen in een prachtige gemeente bordevol geschiedenis, bedrijvigheid, cultuur en gezelligheid!’ 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*