Mediawerkplaats Hilversum ontwaakt uit slapend bestaan

De Mediawerkplaats  Hilversum, die vorig jaar met haar activiteiten stopte, gaat op beperkte en voorzichtige schaal een nieuwe poging wagen om ontslagen mediaprofessionals en omroepmedewerkers weer met elkaar te verbinden. De MWH was enkele jaren gevestigd in aanvankelijk het voormalig belastingkantoor boven het station van Hilversum en daarna aan de Noorderweg langs het spoor.

De vrijwilligersorganisatie slaagde erin om 32 mensen geheel of gedeeltelijk aan werk te helpen, 70 tot 80 trainingen en workshops te geven en enkele grote evenementen te organiseren. Maar uiteindelijk was het niet meer te doen om op die vrijwillige basis op een professionele manier het vliegwiel gaande te houden. De stichting zonder winstoogmerk bleef bestaan, maar ontplooide geen activiteiten meer.

Verlevendiging
Vanaf komende dinsdag, 12 januari, komt er een eind aan dit slapende bestaan.  Er zullen tot eind maart tweewekelijkse bijeenkomsten in SWITCH op het Mediapark worden georganiseerd, op het Joop van der Endeplein naast Bar Boon.  Dat gebeurt met medewerking van Mediapark Beheer BV, dat graag een verlevendiging van dat Mediapark ziet.

“Daarmee kunnen wij weer mensen die het nog steeds jammer vinden dat ze elkaar niet meer zien de mogelijkheid geven om toch weer bij elkaar te komen”, zegt bestuursvoorzitter Albert Bek. “Het wordt ook een ontmoetingsplaats voor nieuwe mensen die daar ook kunnen netwerken”.

Broodjesbus
Hij voegt eraan toe dat mediaprofessionals die vanuit de MWH een nieuw bedrijf of nieuwe activiteiten zijn gestart hiermee ook de gelegenheid hebben om zich aan anderen te presenteren. Dat zijn niet alleen eigenaren van productiebedrijven, maar ook coaches. “Er is ook iemand bij die met een broodjesbus allerlei feesten en partijen afrijdt en daar biologisch verantwoorde broodjes smeert”.

“Het is eigenlijk van alles en nog wat.  Wij zitten daar ook voor mensen die informatie willen hebben over hoe je een eigen bedrijf start. Dat is onze expertise die we al hadden en nu weer op bescheiden schaal in de praktijk gaan brengen”. Mediaprofessionals kunnen zich nog altijd aanmelden om een presentatie in de SWITCH te doen. Ook als ze een geheel andere richting in hun leven zijn opgegaan.

Drempel
Bek stelt verder vast dat er nog altijd veel voormalige werknemers zijn die schroom hebben om terug te keren naar dat Mediapark waar ze zo lang aan de slag zijn geweest.  Er ligt nu eenmaal een gevoelsmatige drempel. Dat was de reden ook om destijds huisvesting te zoeken en te vinden in dat belastingkantoor en aan de Noorderweg.

“We hopen dat mensen zich op het Mediapark in de SWITCH wat vrijer voelen om binnen te stappen, het gebeurt ook niet in een omroepgebouw, maar in een nieuwe ruimte”. Na 6 bijeenkomsten, op 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 8 maart en 22 maart (steeds van 13.00 tot 16.00 uur), wordt gekeken of het initiatief verder levensvatbaar is. Op het Mediapark of toch wellicht weer op een andere plek in Hilversum.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*