Mediavalley bang voor toekomst lokale omroepen

 

De Tweede Kamer debatteert donderdag 8 oktober over de toekomst van de media in Nederland. Een van de ondertekenaars van het pleidooi om de Mediavalley(de driehoek Amsterdam, Utrecht, Hilversum) economisch meer te ondersteunen, is de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger.

Bij de lokale omroep RTi Hilversum legde hij uit waarom het ook voor kijker, luisteraar en lezer zo belangrijk is dat regionale mediacentra in de nieuwe Mediawet opgenomen worden. “Lokale en regionale omroepen hebben steeds meer moeite om het geld bij elkaar te krijgen om de benodigde journalistieke kwaliteit te leveren. Om onze democratie goed te bekritiseren”.

“Als we niet nu de handen ineenslaan op dat niveau, zal het aanbod zo verschralen, dat we over een aantal jaren op een heleboel plaatsen in Nederland, ook in Hilversum, eigenlijk geen lokale media meer hebben”.

Infrastructuur
Een ander element in het plan voor de Mediavalley is de verbetering van de infrastructuur van het verkeer. “Je ziet dat er een enorme verkeersbeweging is tussen met name Amsterdam en Hilversum.

“Duizenden mensen die van de ene plek naar de andere gaan, specifiek voor de media. Dat kan efficienter en hoeft minder tijd te kosten”. Jaeger bepleit bijvoorbeeld een betere openbaar vervoersontsluiting voor het Mediapark.

Opleidingen
Ook media- en kunstopleidingen moeten volgens hem warme steun uit den Haag krijgen. “In Hilversum hebben we weinig vervolgopleidingen na de middelbare school voor bijvoorbeeld cameraman, journalist, presentator of formatbedenker die goed aansluiten op wat bedrijven nodig hebben. Via de MediaCampus moeten we veel betere toegesneden opleidingen krijgen, zodat mensen bij die bedrijven terecht kunnen”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*