Mediabites tech&media-event in VondelCS

VondelCS, AVROTROS, MediaCollege Amsterdam en TV Academy organiseren op vrijdag 29 mei MediaBites. Op dit evenement praten bekende sprekers, studenten en start-ups je bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie in de media en entertainment.

Naast sprekers als Jurian van der Meer (Endemol Beyond), Jossine Modderman (LINDA.nieuws), Eric van Stade (AVROTROS), David Vink (SBS Broadcasting) en Barbara van Beukering (De Persgroep) zijn er workshops te volgen op het gebied van game-development en programmeren. 

Verschillende mediagerelateerde start-ups en studenten van het MediaCollege geven demo’s van de hard- en software waar zij op dit moment aan werken. Er is een VR-Bar waar je alles te weten kunt komen over virtual reality, van games tot speelfilms, om de toekomst van entertainment te zien door een Oculus Rift. 

Initiatiefnemer Joris Lam over het belang van MediaBites: “Er is niets dat zo snel verandert en waar zoveel mensen gebruik van maken als de media in de breedste zin van het woord. Tijdens MediaBites wil ik mensen een podium geven die conventies achter zich laten en de manier waarop content geconsumeerd wordt opnieuw uitvinden. De combinatie van grote sprekers en studenten is voor mij het belangrijkst omdat juist die twee groepen veel van elkaar kunnen leren.” 

Nieuwe technologieën en ideeën worden deze dag getest en getoond aan een breed publiek waarbij iedereen uitgedaagd wordt om mee te denken over de toekomst van media en de rol van technologie.
 
Het Mediabites-evenement vindt plaats op 29 mei van 13:00 tot 19:00 en is vrij toegankelijk.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*