Mediabedrijven in Gooi & Vechtstreek gaan samenwerken

Deze week is bekend geworden dat samenwerkingsverband komt tussen de regionale omroep RTVNH, de uitgave HilversumsNieuws van Enter Media en de lokale omroep RTi Hilversum. Het is een eerste stap naar een regionaal mediacentrum om ook in de toekomst regionaal en lokaal nieuws te kunnen behouden.

Door de samenwerking kunnen niet alleen veel nieuws uitgewisseld worden, maar kunnen in de toekomst diverse belangrijke thema’s gezamenlijk aangepakt worden.

Arya Tariverdi (bestuursvoorzitter van RTi Hilversum): ‘We moeten wel de handen ineenslaan. Alle lokale media staan onder druk. “Ook door de komst van de social media heeft het publiek een heel ander verwachtingspatroon dan 10 jaar geleden. En wij hebben over 10 jaar geen bestaansrecht meer als we op ons eigen houtje traditioneel radio, televisie of een krant maken. Van een lokale omroep wordt interactie verwacht. Journalisten moeten ook bereid zijn nieuws te willen delen, in plaats van het nieuws voor zichzelf houden. Het is verleidelijk, maar wel een ouderwetse manier van denken.’. Tariverdi geeft aan dat hij de samenwerking graag wil uitbreiden. ‘Ook andere radiostations en nieuwssites in de regio zijn zeker ook welkom. We willen een groter bereik, meer publiek voorzien van informatie en nieuws’. Vooralsnog doen belangrijke regionale media zoals Gooi & Eembode en Gooi & Eemlander nog niet mee.

Het radio interview van Frans Regtien (RTi Hilversum/ Hilversum.Nieuws.nl) hieronder te beluisteren.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*