Media Oeuvre Award 2023 naar Floortje Dessing

HILVERSUM – In de Radio 2-ochtendshow Rinkeldekinkel werd BNNVARA-presentatrice Floortje Dessing door haar voormalige radiocollega Jeroen van Inkel vandaag verrast met Media Oeuvre Award. De prijs is een initiatief van Spreekbuis.nl, het grootste online vakplatform voor mediaprofessionals. De jury bestond dit jaar uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto.

Dit jaar is Floortje precies 30 jaar in de landelijke media te zien en te horen. Ze verwierf in 1993 bekendheid als radiopresentator, waaronder het programma Shockradio op Radio 3, en werkte ook als producer en ‘sidekick’. Ze maakte haar televisiedebuut in 1995 en presenteerde diverse programma’s, waaronder reisprogramma’s, voor Veronica, Yorin en RTL 5. In 2007 stapte ze over naar omroep LLiNK, waar ze het programma 3 op Reis presenteerde. Hierna bleef ze het programma presenteren voor BNN. In 2014 begon ze met de presentatie van Floortje naar het einde van de wereld, waarmee ze verschillende prijzen won. Vanaf vandaag kan ze een prijs voor haar hele oeuvre daaraan toevoegen.

Het juryrapport meldt: ‘Zodra haar naam op de titelrol staat, weet je wat je als kijker kunt verwachten: mooie verhalen van bijzondere plekken. Dat kan een paradijselijk wit strand zijcon, vol wuivende palmen, maar ook een kapotgeschoten stad in Syrië.’

Over de Media Oeuvre Award
De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van vakplatform Spreekbuis.nl voor de mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is geweest op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars waren Jan Slagter, André van Duin, Tineke de Nooij en Antoinette Hertzenberg. De winnaar wordt geselecteerd door de jury, bestaande uit Angela de Jong (AD) en Richard Otto (Uitgever Spreekbuis.nl). De Media Oeuvre Award wordt mogelijk gemaakt door NLZIET.

12 Comments

 1. ik vind dit overdreven. Mevrouw heeft alleen maar reisprogrammaatjes gemaakt, die overigens wel lekker wegkeken. Maar ze heeft geen diepte journalistiek bedreven maar tegelijkertijd wel lekker CO2 verstookt met haar gehobby. Wat een farce!

  • Beste Dirck,

   Heb jij al eens een journaistiek product “gemaakt” ? Je hebt er kennelijk verstand van.

 2. altijd hetzelfde die reisprogrammatjes van haar. valt me mee dat het nog mag van bnnvara, is toch slecht voor het milieu dat reizen

   • mij boet het niet. bnnvara is altijd zo hypocriet druk met het klimaat.

    de grootse klimaat roepers zitten het vaakst in het vliegtuig

    • Freek, 10 jaar, groep 6 basisschool Minoes, Hardegarijp.

     +

     Iets anders, is hier al besproken welke radiozender Mediahuis straks gaat, moet afstoten? Ze hebben nu vier Nederlandse zenders en dat is volgens de wet één te veel. 100% NL, SLAM! en Sunlite hebben ze van RadioCorp overgenomen en Veronica gekocht van Talpa. Mogelijk waren de drie aanwinsten van RadioCorp n gedwongen pakket van drie. Dan zal Sunlite waarschijnlijk afvallen. Maar ik neem aan zeker niet Veronica, want die hebben ze apart als vierde gekocht. Dus.

     cl: Veronica – Salisbury hill – Peter Gabriel

     6 juni, it was 59 years ago today.
     https://tinyurl.com/3muzkpd4

     • gewoon een paar computers neerzetten met wat gouwe ouwe hits erop uiteraard met kraak zodat het lijkt dat het van plaat komt dat uitzenden noem het veronica of wat voor oudbollige naam dan ook en je succes is verzekerd en dirk is blij

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*