Media Diamanten voor Juliet Wagenaar (NEP) en Peter Bakker (UNITED)

Projectbegeleider Juliet Wagenaar (NEP) en Senior Cameraman Peter Bakker (United) krijgen op 1 september een Mediadiamant, een prijs voor medewerkers die uitblinken in talent, inzet, passie en vakmanschap achter de schermen van televisie, radio of internet.​

De onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de Dutch Media Week, die van 31 augustus – 7 september media in al hun facetten belicht.​

Juliet Wagenaar (foto: Stichting Media Diamant), projectbegeleider bij NEP, kreeg vrijdag 5 augustus te horen dat ze op 1 september een Media Diamant in ontvangst mag nemen. In het bijzijn van haar collega’s werd ze verrast door het bestuur van de Stichting Media Diamant met een brief van de burgemeester.
Volgens de aanbevelingen is ‘Juliet onvermoeibaar in het ondersteunen van zowel de eigen crew als de klanten van NEP. Verder onderstreept ze het belang van het hebben van de juiste mensen op de achtergrond van een televisieproductie’.

 

De boodschap over de Media Diamant kwam Senior Cameraman Peter Bakker (foto: United) ter ore tijdens een regiebespreking voor het Olympisch hockeytoernooi in Rio Janeiro. Arjan Hanekamp, chef regie bij Studio Sport, overhandigde hem daar een videoboodschap van de voorzitter van de Stichting Media Diamant, Jos Budie.   
Over Peter, die sinds 1986 als cameraman actief is, wordt in de aanbevelingen gezegd: ‘Hij is door de wol geverfd in alle facetten van het cameravak, zowel ENG als meercamera. Behalve een zeer prettig mens is hij ook een manager, die zowel opleiding als bijsturing geeft aan collega’s en bijzonder klantgevoelig is. Hij is een grote steun voor iedere regisseur’.

Zowel Peter als Juliet bewezen in hun hele carrière rolmodellen te zijn voor datgene waar de Media Diamant voor staat.

​In 2015 werden de eerste twee Media Diamanten toegekend aan Ilse Pollen (Regie-assistente) en Theo Rutten (Hoofd Geluidstechnicus). In het voorjaar van 2016 viel de eer te beurt aan Paul Raaijman, Senior Audiotechnicus van Ericsson. 

De Media Diamanten worden dit jaar op 1 september uitgereikt tijdens de Happy New Year Borrel op het Mediapark.  Na de uitreiking worden ze aangebracht op de Diamant Muur op het Joop van den Endeplein in Hilversum. 

Voor de Media Diamant – die sinds 2015 bestaat – kunnen bedrijven, organisaties en individuen collegae nomineren.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*