MAX-omroepdirecteur Jan Slagter wil eigen verpleeghuis

Jan Slagter, omroepdirecteur van MAX, wil een eigen verpleeghuis in Nederland starten, dat zei hij woensdagavond jl. in het televisieprogramma Pauw. Na het tumult de afgelopen week over misstanden in de zorg wil hij met dit initiatief laten zien dat het ook op een andere, betere, manier kan. De sleutel tot het verlenen van goede zorg aan kwetsbare ouderen is volgens hem kleinschaligheid.

Jan Slagter: “De Stichting MAX Maakt Mogelijk heeft in het buitenland meerdere tehuizen opgezet en ik had nooit gedacht dat het in Nederland nodig zou zijn, maar we zijn nu op het punt beland dat het anders moet. We willen laten zien dat we met hetzelfde geld betere zorg kunnen verlenen.”

De komende maanden onderzoekt de Stichting MAX Maakt Mogelijk, die projecten realiseert ter verbetering van het welzijn van ouderen, wat nodig is om een eigen verpleeghuis op te zetten. De Stichting zal met verschillende partijen gaan praten. Er zal voornamelijk gesproken worden met mensen die zelf werkzaam zijn in de ouderenzorg; dat zal de basis zijn van het plan. In maart 2015 zal meer duidelijk zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*