MAX-dramaserie De Zaak Menten vanaf eind november op tv

Vanaf woensdag 23 november is op NPO 2 MAX’ nieuwste dramaserie De Zaak Menten te zien. Het drieluik is gebaseerd op het verhaal van journalist Hans Knoop, die de waarheid achter de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten probeert te achterhalen. Deze zaak zorgde in de jaren 70 voor veel reuring in zowel de media als de politiek.

Aflevering 1 – woensdag 23 november om 20.25 uur op NPO 2
Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, wordt door collega Henriette Boas gewezen op een paginagroot interview in De Telegraaf met multimiljonair en kunstverzamelaar Pieter Menten. Boas beweert dat Menten zijn rijkdom te danken heeft aan ernstige misdaden die hij zou hebben gepleegd in de Tweede Wereldoorlog. Wanneer De Telegraaf geen aanleiding ziet de zaak verder te onderzoeken, besluit Knoop zelf verhaal te halen bij Menten.

Aflevering 2 – woensdag 30 november om 20.25 uur op NPO 2
Na de eerste publicatie in Accent over Mentens oorlogsverleden, verklaart Menten Hans Knoop de oorlog. Hij dient een schadeclaim in bij De Telegraaf en bedreigt Knoop persoonlijk. De overheid pikt de zaak maar moeizaam op en dus besluit Knoop op eigen houtje, met behulp van TROS Aktua, op zoek te gaan naar overlevenden.

Aflevering 3 – woensdag 7 december om 20.25 uur op NPO 2
De verdwijning van Menten leidt tot het langste nachtelijke debat ooit in de Tweede Kamer. Uiteindelijk is het alsnog Knoop die Menten opspoort en getuige is van zijn arrestatie. Daarmee lijkt de zaak Menten nog niet afgerond; Menten heeft de rechtszaal immers vaker als overwinnaar verlaten. Bovendien lijkt hij De Telegraaf op zijn hand te hebben en dat dwingt Knoop tot een vergaande stap.

Over de serie
In De Zaak Menten zien we hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, langzaamaan persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen.

Cast
O.a. Guy Clemens (Hans Knoop), Aus Greidanus sr. (Pieter Menten), Noortje Herlaar (Betty Knoop) en Carine Crutzen (Meta Menten).

Het scenario van De Zaak Menten is door Robert Jan Overeem en Jan Harm Dekker geschreven op basis van het boek De zaak Menten – Het complete verhaal, geschreven door Hans Knoop. De regie is in handen van Tim Oliehoek.

De Zaak Menten wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met Omroep MAX.

De Zaak Menten (drie afleveringen)
Vanaf woensdag 23 november
Om 20.25 uur op NPO 2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*