Martin Bosma (PVV) stelt Kamervragen over mogelijke selectiviteit NOS

Kamerlid Martin Bosma (PVV) heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over mogelijke selectiviteit bij de NOS.

De mediawet schrijft voor dat de publieke media evenwichtig, pluriform, gevarieerd en kwalitatief hoogstaand dienen te zijn en dat zij op evenwichtige wijze een beeld van de samenleving dienen te geven en dat ze horen te voldoen aan hoge journalistieke en professionele kwaliteitseisen.

Bosma vraagt zich af of de Mediawet wel goed wordt nageleefd nu de  excuses van de NOS uitblijven voor de foutieve berichtgeving van de afgelopen jaren met betrekking tot Trump en ‘de Russen’. Hij zet dit tevens in het licht van een eerdere situatie waarbij de NOS wel excuses maakte voor de verslaglegging van een PVV-activiteit. Het PVV-Kamerlid hekelt de ‘mogelijke selectiviteit’ bij de NOS.

Lees hier brief met Kamervragen van Martin Bosma.

Begin april liet Bosma zich ook kritisch uit over de nieuwsvoorziening van de NPO.

4 Comments

  1. Er is nog GEENSZINS vastgesteld dat Trump de rechtsgang in het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging tijdens verkiezingen NIET zou hebben willen sturen of dwarsbomen op een democratisch dubieuze manier…

    • Bovendien waren in de complete versie van het rapport hele alinea’s zwart gelakt. Zouden ze toch nog iets te verbergen hebben? Nee, dat zal wel staatsbelang en staatsgeheim blijven, natuurlijk…..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*