Martin Bosma (PVV): “Social media is soort wereldregering geworden”

Volgens het PVV-Kamerlid is er ‘een oorlog tegen vrijemeningsuiting’ gaande.

De nieuwe omroep in oprichting Ongehoord Nederland vroeg vandaag om zijn reactie, nadat President Trump op diverse social mediaplatforms is geblokkeerd. Volgens Bosma kunnen gebruikers steeds minder zeggen op social media. ‘Social media zijn een soort wereldregering geworden’, aldus het PVV-kamerlid.

14 Comments

  • @Kijk eens aan; Juul is gepikeerd dat men de NPO durft te bekritiseren, hoe durft men! Ik ben het volledig met Martin Bosma eens. Facebook, twitter, Instagram worden geregeerd door CEO’s die allemaal op de Democraten stemmen!

   Niemand zal ontkennen dat het bestormen van het Capitool in de VS buiten alle proporties is! En het heeft geen zin om een discussie te voeren of Trump daar een rol in had. Dat had hij ook.

   Echter heeft Martin Bosma gelijk, dan alle sociale media politiek bedrijven en als jij ideeën gaat verspreiden waar het management van deze sociale media het niet mee eens is hangt het blokkeren als een zwaard van Damocles boven je hooft.

   Echter was het wel zo dat Trump dit deed via een podium voor het Capitool en niet via de sociale kanalen. Ik denk dat Mark Zuckerberg een onvervalste Democraat is en Trump nooit als president heeft zien zitten! En we weten allemaal dat Jeff Bezos ook een bloedhekel aan Trump heeft. Wat een hypocriet, zelf 188 miljard dollar bezitten en zijn personeel bij Amazon voor een paar rotcenten laten werken! Als mensen denken dat ik dit uit mijn duim zuig. Ik heb dat gezien in een uitzending van het VPRO programma Tegenlicht. De sociale media(waar vooral de in de VS Democraten stemmende CEO’s de baas zijn)hebben zitten wachten om dit te kunnen doen. Al heeft Trump het hier zelf naar gemaakt. Dat wil ik wel toegeven.

   Echter als je als leiding van sociale media mensen gaat blokkeren omdat je de boodschap niet aanstaat, dan ben je zelf net zo erg als het zogenaamde kwaad dat je wilt bestrijden!

   • @Hendrik

    Ik ben er trots op dat ik het grootste deel van m’n werkzame leven bij de Publieke Omroep heb kunnen werken na vele commerciele jaren. Ik kan alleen niet tegen ongefundeerde algemene meningen en mensen die soms maar wat roepen zonder zich te verplaatsen in de “gewone programmamaker”. Ik heb mij nooit laten leiden door de politiek die vaak vanaf de zijlijn maar wat roept zonder enige kennis. Het zou de tweede keer in m’n leven zijn dat de politiek een bedrijf aan het beschadigen is waar ik heb gewerkt. En dat gebeurde in 1974 ook al eens.

    En Martin Bosma?…………….is er bij de PO zo ongeveer uitgegooid en heeft nu als missie om de PO de nek om te draaien. Met RNW is hem dat al gelukt. Maar over al die mensen die daar werkten hoor je hem niet. Tegen dat soort mensen heb ik bezwaar. Maar daar hoor je de mensen die met hun telefoon in de hand vanaf de bank maar van alles vinden en komen met “alternatieve feiten” ( woordvoerder Trump )

 1. De vrijheid van meningsuiting is ieders goed recht. En of we het altijd wel of niet met elkaar eens zijn. In Nederland hebben wij gelukkig het recht, om te mogen zeggen wat we denken (tenzij we dingen zeggen die strafbaar zijn). Ik denk dat het collectief blokkeren van meningen, oorlog kan veroorzaken.

  Ik vind het juist leuk dat mensen verschillende meningen hebben. Het kan vaak interessante discussies opleveren, met verbeteringen als resultaat.

 2. Ik vindt dat er regels moeten komen omtrent blokkeren!
  Iemand mag pas geblokkeerd worden na tussen komst van de rechter, zo moet het gaan en niet door de eigenaren van de platforms zelf!

  • @ vrije mening: perfect geformuleerd! Groot compliment. Nu bedrijven sociale media als Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp en andere sociale media kanalen vooral politiek! Het is geen geheim dat deze bedrijven op de hand van de Democraten in VS zijn.

   Het zou een goed idee zijn dat er een 3e partij is waarbij je kan klagen als bovengenoemde bedrijven je gaan blokkeren en je het er niet mee eens bent. Een goed idee voor de EU en president Joe Biden. Al vraag ik mij af of hij in de VS een onafhankelijke waakhond voor deze sociale media gaat invoeren want het is natuurlijk erg fijn voor je verkiezingscampagne als deze bedrijven op je hand zijn.

   • Jullie (Bosma cs.) (ver)draaien de zaken om, jullie zijn juist tegen vrijheid. Twitter en Facebook zijn particuliere bedrijven en kunnen iedereen toelaten en weigeren wie ze willen. Ik laat ook niet iedereen in mijn huis binnen. Zo weert Facebook alles wat naar naakt op afbeeldingen riekt en Twitter blokkeert accounts die haat zaaien en tot geweld aanzetten. Als de policy van Facebook je niet bevalt, dan ga je daar toch weg? En dus Trump is terecht gewipt van Twitter en heeft dat niets met een aantasting van de vrijheid van meningsuiting te maken hij, en al die andere rechtse oproerklagers, kunnen gewoon elders hun eigen stem laten horen, zoals ik dat bijvoorbeeld doe op mijn websaaite. Lang leve de vrijheid van internet! Weg met Trump, weg met de PVV, weg met Bosma!

    • NB! Ik zag vanmiddag dat ik de afgelopen tijd niet helemaal de correcte link van mijn website heb meegegeven (klik op mijn naam) er stond een s in https en moest http zijn, hierdoor kreeg je mogelijk een security-melding, maar kwam door een foutje van mij. Vanmiddag weer goed gedaan verder. Dus … 😉

    • Ik heb kort geleden een foto van een zwarte collega die voor Zwarte Piet speelde op Facebook gezet. (Met toestemming van m’n collega). Kort daarna werd de foto door Facebook verwijderd en kreeg ik een waarschuwing.

     • Ja, dan heb je de gedragsregels van Facebook geschonden in verband met ‘black faces’, dat is in de VS onbespreekbaar en wordt daar (terecht) streng afgekeurd, alleen in een land als Nederland, waar kennelijk geen racisten wonen, zijn er nog steeds veel mensen die anderen voor een kinderfeest als neger schminken. Ja Bo, dan krijg je dus een ban, ik zou als ik jou was m’n account ogenblikkelijk opzeggen en begin een eigen website, kan je daar alles opzetten wat je wil, binnen de grenzen van de wet. Zelf pieker ik er niet over om ooit op Facebook te gaan, ik ben wel wijzer. En je zal die foto – met die zwarte collega – vast niet ter verhoging van de feestvreugde rond Sinterklaas hebben geplaatst, maar louter om te provoceren, on op te hitsen en haat te zaaien. QED.

    • @Luuk: er wordt helemaal niets verdraaid! Het klopt wat je zegt, Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp en andere social media zijn private bedrijven die hun eigen beleid mogen bepalen.

     Wat ook mag in een vrij land als Nederland en de VS is dat je deze bedrijven openlijk van partijdigheid mag beschuldigen! Als jij iets via deze kanalen wilt verspreiden wat hen niet aanstaat wordt er wel ergens een regel gevonden om je blokkeren of je bericht te verwijderen! Trump heeft het er inderdaad wel zelf naar gemaakt. Echter is het algemeen bekend dat de leiding van deze social Media allemaal op de Democraten in de VS stemmen. Je kan wel nagaan voor welke politici deze bedrijven zijn. Of dat nou Trump is of niet? Zeker NIET voor de Republikeinen. Of had je allang niet in de gaten dat Mark Zuckerberg in de VS op de Democraten stemt! Een goed idee zou zijn dat er een onafhankelijke waakhond is waar je in beroep kan gaan als je geblokkeerd of verwijderd wordt. Al vraag ik mij af of President Joe Biden dit invoert want het is natuurlijk erg fijn dat deze social media op je hand zijn tijdens verkiezingen.

     Even als reactie op de onderstaande tekst: WEG met de linkse indoctrinatie van de NPO, WEG met al die zwaar overbetaalde BNNVARA presentatoren, WEG met al die politiek links georiënteerde cabaretiers die alleen rechtse politici belachelijk maken. WEG met de linkse betweter van een Erik van Muiswinkel, WEG met Twan Huys en Elco Bosch van Rosenthal met hun niet objectieve verslaggeving van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen, WEG met Michiel Vos die alleen maar zijn Schoonmama Nancy Pelosi de hemel in zit te prijzen. WEG met Nancy Pelosi met haar vuil uit haar ogen kijkende bek.

     Maar vooral WEG met Femke Halsema, WEG met GroenLinks, WEG met D66, WEG met de PVDA, Weg met Lodewijk Asscher(oh ,die is al weg!). WEG met al die rechters in Nederland die als zij gevangenisstraffen opleggen niet de wet hanteren maar kijken wat er in het verkiezingsprogramma van D66 staat.

 3. Knikker al dat te rechtse gespuis van social media of verbied dat internet in zijn geheel voor die complot malloten en extremisten. Dat rechts extremisme maakt zonder social media al genoeg mensen dood. Oh en chip die lui in hun schedel dan hebben ze echt wat te zaniken.

 4. Provoceren, op te hitsen en haat zaaien? Hoe kom je daar nu bij? Gewoon een paar leuke foto’s van m’n kleinkinderen op internet plaatsen. Als dat al niet meer mag…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*