Marlijn Weerdenburg presenteert nieuw KRO-NCRV programma Net ff anders

Marlijn Weerdenburg presenteert vanaf dinsdag 7 januari het nieuwe KRO-NCRV programma Net ff anders. In deze zesdelige serie volgt Marlijn zes jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking.Ze hebben allemaal dezelfde droom: ‘een zo normaal mogelijk leven leiden’.

Ze zouden ook wel een ‘normale’ toekomst willen, een ‘normale’ baan, een eigen huis, een relatie en kinderen. Ze verlangen vurig naar hetzelfde leven als hun leeftijdsgenootjes. Ze willen zelfstandig met de trein of bus reizen, alleen op de fiets naar hun werk kunnen, op vakantie gaan zonder ouders en een leuke baan. Maar dat is voor hen niet zomaar weggelegd. In deze serie worden ze op weg geholpen naar meer zelfstandigheid.
Tot nu toe bleven ze in hun veilige omgeving vanwege hun beperking. Onzeker over alles wat onderweg fout kan gaan, bang om de weg kwijt te raken of om iets niet te kunnen wat voor anderen zo gemakkelijk of misschien wel vanzelfsprekend is.

Tijdens de serie ontdekken ze samen dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Ze verlaten hun vertrouwelijke omgeving, hun vaste regels en routines om hun beperking te ontstijgen. Met humor, plezier, soms afzien maar vooral samen leren ze hun onzekerheden te accepteren en ermee om te gaan. Marlijn neemt deze zes jongvolwassenen onder haar hoede en daagt ze ook uit.

Over KRO-NCRV
Wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’. Laten we wat meer naar elkaar omkijken.

Net ff anders, vanaf dinsdag 7 januari, om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

1 Comment

  1. Overbescherming en overbezorgdheid kunnen de beperking tot een groter blok aan het been maken en zeer verlammend voor zelfstandige ontwikkeling zijn. Aan de andere kant roept een individualistischer en hardere samenleving begrijpelijk ook een sterker verdedigende houding bij ouders en familie op.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*